EUR: 307,99 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Aktuális

Budapestre érkezett az Eaton

Üzleti szolgáltató központot nyitott Budapesten az Eaton – jelentette be csütörtökön a vállalat régióért felelős elnöke. Kurt McMaken a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott tájékoztatón elmondta, hogy a magyar fővárosból nem csak az európai tevékenységüket fogják segíteni, hanem az afrikait és a közel-keletit is. Az Eaton hálózata a budapesti fejlesztéssel már öt tagúra emelkedett az öreg kontinensen: a cégnek Írországban, Svájcban, Csehországban és Skóciában van még ágazati központja.

Budapest, 2015. augusztus 13. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke kezet fog sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2015. augusztus 13-án. Az amerikai Eaton budapesti üzleti szolgáltató központjának megnyitásáról, valamint a vállalat tehetségfejlesztő programjával és további munkahelyteremtéssel kapcsolatos terveiről tartottak tájékoztatót. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2015. augusztus 13.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az energiagazdálkodásra specializálódott vállalat a Krisztina Irodaházba költözött, egy három ezer négyzetméteres létesítménybe. A tervek szerint itt ügyfélszolgálati és értékesítési feladatokat végeznek majd, de a teljes cégen belüli funkcionális támogatás is Budapestről történne. A beruházás 2016-végéig legalább 150 új munkahelyet teremt, amely szám később 250-re is emelkedhet. McMaken azt is kiemelte, hogy a fővárosra a kedvező üzleti környezet, illetve a jól képzett munkaerő miatt esett a választás. A bejelentésen Magyar Levente is felszólalt, a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az új üzleti szolgáltató központ jelentőségét hangsúlyozta. Az Eaton jelenleg több mint 300 főnek ad munkát itthon, ez az adat a fejlesztéssel 450 környékére módosulhat.

A vállalat jó néhány magyar egyetemmel is együttműködik, így partnerségi megállapodást kötöttek a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel is. A társaság egyébként éppen 20. éve van jelen Magyarországon, a győri létesítmény azóta a biztosítékok és egyéb alkatrészek globális kompetencia központjává vált. Az Eaton 175 országban értékesít világszerte, összesen, pedig 102 ezer munkatárssal bír. Tavaly 22,6 milliárd dollár forgalmat értek el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

 • Lezuhant egy kisrepülő

  Lezuhant egy kisrepülő

  Lezuhant egy luxemburgi lajstromozású katonai kisrepülőgép a máltai nemzetközi repülőtéren hétfő reggel, legalább öt ember meghalt.

 • Megkezdődött a migránstábor felszámolása Calais-ban

  Megkezdődött a migránstábor felszámolása Calais-ban

  Az észak-franciaországi Calais-ban hétfőn megkezdődött a dzsungel néven is ismert migránstábor felszámolása, a menedékkérők kora reggeltől annál a pontnál gyülekeztek, amelyet a hatóságok a tábor kiürítéséhez kijelöltek – állapította meg egy helyszíni tudósító.