EUR: 319,60 Ft
CHF: 274,53 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Aktuális

Budapestre érkezett az Eaton

Üzleti szolgáltató központot nyitott Budapesten az Eaton – jelentette be csütörtökön a vállalat régióért felelős elnöke. Kurt McMaken a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott tájékoztatón elmondta, hogy a magyar fővárosból nem csak az európai tevékenységüket fogják segíteni, hanem az afrikait és a közel-keletit is. Az Eaton hálózata a budapesti fejlesztéssel már öt tagúra emelkedett az öreg kontinensen: a cégnek Írországban, Svájcban, Csehországban és Skóciában van még ágazati központja.

Budapest, 2015. augusztus 13. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke kezet fog sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2015. augusztus 13-án. Az amerikai Eaton budapesti üzleti szolgáltató központjának megnyitásáról, valamint a vállalat tehetségfejlesztő programjával és további munkahelyteremtéssel kapcsolatos terveiről tartottak tájékoztatót. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2015. augusztus 13.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az energiagazdálkodásra specializálódott vállalat a Krisztina Irodaházba költözött, egy három ezer négyzetméteres létesítménybe. A tervek szerint itt ügyfélszolgálati és értékesítési feladatokat végeznek majd, de a teljes cégen belüli funkcionális támogatás is Budapestről történne. A beruházás 2016-végéig legalább 150 új munkahelyet teremt, amely szám később 250-re is emelkedhet. McMaken azt is kiemelte, hogy a fővárosra a kedvező üzleti környezet, illetve a jól képzett munkaerő miatt esett a választás. A bejelentésen Magyar Levente is felszólalt, a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az új üzleti szolgáltató központ jelentőségét hangsúlyozta. Az Eaton jelenleg több mint 300 főnek ad munkát itthon, ez az adat a fejlesztéssel 450 környékére módosulhat.


A vállalat jó néhány magyar egyetemmel is együttműködik, így partnerségi megállapodást kötöttek a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel is. A társaság egyébként éppen 20. éve van jelen Magyarországon, a győri létesítmény azóta a biztosítékok és egyéb alkatrészek globális kompetencia központjává vált. Az Eaton 175 országban értékesít világszerte, összesen, pedig 102 ezer munkatárssal bír. Tavaly 22,6 milliárd dollár forgalmat értek el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó terve azért omlott össze, mert Kína kihátrált mögüle – állította csütörtök este egy televíziós interjúban James Stavridis az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisa.

  • Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Több mint 28 millió dollár (mintegy 7,3 milliárd forint) értékű készpénzt foglalt le a malajziai rendőrség három Kuala Lumpur-i lakásban, amelyek közül kettőben a korrupcióval vádolt Najib Razak volt miniszterelnök gyerekei laknak – közölték a hatóságok pénteken.