EUR: 319,37 Ft
CHF: 274,88 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Külföld

Cecil az Empire State Buildingen

Veszélyeztetett madarak, tigrisek, medvék, tengeri állatok képeit vetítették a New York-i Empire State Building oldalára, köztük volt Cecil, a nemrég megölt oroszlán is.

New York, 2015. augusztus 2. Egy veszélyeztetett állat vetített képe a New York-i Empire State Buildingen 2015. augusztus 1-jén. A Travis Threlkel és Louie Psihoyos filmrendezők által készített kampány célja felhívni a figyelmet a különösen veszélyeztetett és kipusztulás szélén álló fajokra. (MTI/EPA/Justin Lane)

MTI/EPA/Justin Lane

A nagy tömeget vonzó szombat esti esemény a szervezők szerint a maga nemében egyedülálló volt. A felvételeket azért vetítették az amerikai metropolisz egyik jelképének számító épületre, hogy a tömeges fajpusztulásra felhívják a figyelmet – tudósított a BBC hírportálja.


Az összesen 160 fajt bemutató vetítésen látható volt a Zimbabwében nemrég megölt oroszlán, Cecil 106 méter magas képmása, valamint az épületre felmászó King Kong árnya is.

A helyi idő szerint este 9 és éjfél között negyedóránként ismétlődő vetítést a Discovery Channel decemberben kezdődő új sorozata, a fajpusztulásról szóló Racing Extinction beharangozó kampánya részeként szervezték, a képek húsz háztömbnyi távolságból is láthatóak voltak.

 

New York, 2015. augusztus 2. Egy veszélyeztetett állat vetített képe a New York-i Empire State Buildingen 2015. augusztus 1-jén. A Travis Threlkel és Louie Psihoyos filmrendezők által készített kampány célja felhívni a figyelmet a különösen veszélyeztetett és kipusztulás szélén álló fajokra. (MTI/AP/Craig Ruttle)

MTI/AP/Craig Ruttle

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Apró szőrmók

  Nap képe: Apró szőrmók

  Igazán ritkaságszámba megy, hogy egy panda a szokásos fekete-fehér „ruházattól” eltérően más színekben látja meg a napvilágot.

 • Késsel akart bemenni a pilótafülkébe

  Késsel akart bemenni a pilótafülkébe

  A Flydubai légitársaság Dubajból Kabulba tartó szerdai járatán egy utas egyelőre tisztázatlan körülmények között úgy gondolta, hogy benéz a pilótafülkébe.

 • Elfogták a nizzai terrortámadás elkövetőjét

  Elfogták a nizzai terrortámadás elkövetőjét

  Az amerikai támogatású kurd-arab ernyőszervezetnek, a Szíriai Demokratikus Erőknek (SDF) a tagjai a szíriai Rakkában elfogták a francia Adrien Guihalt, aki a 2016-os nizzai terrortámadás elkövetését vállalta az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet nevében – közölte az SDF csütörtökön.