2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XIX.kerület

Csúszik a felújítás, marad a penész

Nehezen szabadul a penészes albérletből a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Csorba Dávid és édesanyja. Az asszony, Pálfi Margit minden követ megmozgat, hogy otthagyhassa végre a Jahn Ferenc utcai bérleményt, az önkormányzat segített is neki lakáshoz jutni, de a felújítás nehezen készül el.

Az utca túloldalán van az a panel, amibe Margit az adományoknak köszönhetően már hétszázezer forint önrészt be is fizetett a hónap elején. Haladékkal maradhattak a bérleményükben, mert augusztus elsején el kellett volna hagyniuk azt, csakhogy az új lakás még nincs kész.


bandicam 2015-06-03 16-55-18-483

Szeretnének végre elköltözni a penészes lakásból

– Pénzt gyűjtöttünk, és a segítségeknek hála hétszázezer forint összejött, amit el is utaltam az új lakásra – adott felvilágosítást lapunknak Margit, hol tart kálváriájuk. – Most várunk. Mivel nem tudunk még beköltözni, fizetjük itt az albérletet, miközben az új lakásból már küldtek számlát, hogy fizessünk közös költséget – sorolta Margit, milyen nehézségekkel kell most éppen megküzdeniük. Az asszony nagyon várja már, hogy beköltözhessenek, hiszen akkor jelentősen csökkennének a havi kiadásaik.

– Még szükségünk lenne nagyjából három-, négyszázezer forintra, hogy talpra álljunk. Dávid lélegeztető gépen van, mozogni alig tud, speciális ágyra, székre van szüksége, 24 órás felügyeletre szorul – tette hozzá az asszony.


Ha tud, segítsen!

Számlaszámuk: Pálfi Margit Erzsébet 11773360-00573245 (OTP Bank). Ha valaki egyéb segítséget, vagy felajánlást szeretne tenni, megteheti a palfimargit@hotmail.com email-címen.

Drámák sorozata

Dávid ágyhoz van kötve

Dávid ágyhoz van kötve

Dávidot Margit egyedül neveli. Nincs könnyű helyzetben, egy fiukat már elvesztette, mikor az három éves volt, Dávid gyógyíthatatlan beteg, a minap pedig húszéves fia lett rosszul, most vizsgálják mi lehet a baja, daganatot sejtenek. A gyerekek édesapja 2002-ben elhagyta őket, a gyerektartást a fiúk tizennyolc éves koráig fizette, azóta azonban hallani sem akar gyerekeiről, új családot alapított.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.