EUR: 319,23 Ft
CHF: 274,79 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Budapest

Egy havi csapadék zúdult a fővárosra egy óra alatt

Egy óra alatt több eső esett hétfő este a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) meteorológusa az MTI-t.

A háromnegyed hét és háromnegyed nyolc között mért csapadék mennyisége meghaladta a nyolcvan millimétert, miközben felhőszakadásról akkor beszélünk, ha fél óra alatt legalább 30 milliméternyi eső hullik – közölte Kolláth Kornél.


Elmondta: éjszaka további záporokra, zivatarokra lehet számítani az ország közepén, ám keddre virradóra nyugat felől stabilizálódik a légkör.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője hétfő arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a felhőszakadás nyomán este fél kilencig harminckét helyszínen dolgoztak a tűzoltók, és folyamatosan érkeztek az új bejelentések.


Kisdi Máté elmondta: főleg vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak, a belvárosban jellemzően alagsori helyiségekbe, pincékbe folyt be sok csapadék.

A II. kerületben, a Lövőház utcában, a Frankel Leó utcában és a Pasaréti utcában vízben elakadt autókhoz riasztották őket, az autókban rekedt embereket mentettek ki. A viharban senki nem sérült meg.

A Keleti pályaudvar közelében, a VII. kerületi Bethlen Gábor utcában 20-30 centiméter magasan áll a víz az úttesten, a csatornákból visszaáramló víz felnyomta a csatornafedeleket, és a szennyvízzel keveredett csapadék elönti a pincéket, a környéken áramszünet van – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

Ugyanakkor az ítéletidő komoly fennakadásokat okozott a főváros közösségi közlekedésében is.

Kapcsolódó Cikkek