EUR: 319,44 Ft
CHF: 274,67 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb III.kerület

Életet lehelnek a szellemházba

Mintegy három évvel a megszépült óbudai városközpont átadása után továbbra sem sikerült rendezni a Bécsi út közepén fekvő szellemház helyzetét. A nagy kiterjedésű komplexum nem csak kilóg a rendezett környezetből, hanem gyakorlatilag szemétlerakattá is vált. Az önkormányzat most azt mondja, hamarosan – ha csak részben is – de megoldódhat a probléma.

Kolosy tér, elhagyott épület, Bécsi út, 69-71.  (Fotó: Máté Krisztián)

Tiszta udvar, rendes ház (Fotó: Máté Krisztián)

– Záros határidőn belül kezdeni kell valamit a Bécsi út 69-71. szám alatt található ingatlannal – válaszolta az óbudai önkormányzat a Lokál megkeresésére. Itt található az a több szintes, nagy kiterjedésű épület, amely jó néhány éve áll befejezetlenül és kihasználatlanul a kerület egyik legpatinásabb pontján. Az önkormányzatnál azt is leszögezték, a kialakult helyzet kezelése kizárólag a tulajdonosok feladata, akik ezzel teljes mértékben tisztában is vannak. – Erről a múlt év során tájékoztatást kaptak – emelték ki.


Kolosy tér, elhagyott épület, Bécsi út, 69-71  (Fotó: Máté Krisztián)

Nem szerénykedik, pedig lenne mire (Fotó: Máté Krisztián)

Ennek ellenére nem történt előrelépés az ügyben, a dupla ház továbbra is gondozatlanul magasodik a Promenád felé. Sőt, a belső udvarában egyre gyűlik az ismeretlen eredetű hulladék, az időjárási viszonyoktól függően pedig néhány éjszakát hol az emelten, hol a mélygarázsban vészelnek át a hajléktalanok. Az eset azért is érthetetlen, mert a hatályos kerületi szabályozási terv alapján a tulajdonosoknak helyrehozatali kötelezettségük van, amely minimális szinten is a közterületi homlokzat rendbetételét jelentené.

Azt, hogy ki a gazdája a szóban forgó épületnek, nem sikerült kideríteni, mivel a tulajdonjogi viszonyok egyedi hatósági ügyeknek minősülnek, így azokról nem adható ki információ. Az viszont biztos, hogy az ingatlanra eredendően kereskedelmi funkció címén adtak ki engedélyt. Az persze kérdés, hogy ez miért nem valósult meg.
Az önkormányzattól mindenesetre azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a jelenlegi tulajdonos már vizsgálja, hogy mit kezdhetne a komplexummal. A végső döntésben meghatározó szerepet játszhat az előírt számú parkolóhelyek kialakítása.


Kapcsolódó Cikkek