2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Erdei Zsolt megküzdött a boldogságáért

Budapest, 2015. február 4. Erdei Zsolt félnehézsúlyú profi ökölvívó és felesége, Dudás Réka a Duna TV Család-barát című magazinműsorának hetedik születésnapján, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 2-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt


MTVA Fotó: Zih Zsolt

Profi ökölvívói pályafutása után edzőként és üzletemberként tevékenykedik Erdei Zsolt. Az egykori világbajnoknak nem csak a ringben, de a magánéletében is meg kellett vívnia a maga küzdelmeit, optimizmusa és édesanyjától örökölt ereje azonban még a legnehezebb helyzetben sem hagyta el…

2014-es visszavonulása óta Erdei Zsolt élete alaposan felfordult nem csak szakmailag, de magánemberként is. Akkori feleségével, Arabellával szétváltak útjaik, nem sokkal később azonban ismét rátalált a szerelem. Hamarosan pedig megszületett Rékával közös gyermekük, Gréti, aki a vártnál jóval korábban jött a világra. A szülők a kezdeti aggódás után épp kezdtek volna megnyugodni, hisz a pici szépen fejlődött, ám Zsoltnak ekkor egy újabb szomorú eseménnyel kellett szembenéznie. Mindennél jobban szeretett édesanyjánál, Gizi néninél ugyanis áttétes daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. A kezelések és műtétek sorozatában kellett Zsoltnak egyszerre helytállni fiúként és édesapaként. – Az utóbbi időben rengeteg minden történt velem, jók és rosszak egyaránt – mesélt a Lokálnak az elmúlt időszakról, és azt is hozzátette, bár sokszor hatalmasodott el rajta a tehetetlenség érzése, igyekezett sportmúltjához méltón küzdeni ezekben a nehéz időszakokban is. – Azt vallom, az életben a legfontosabb az alázat, a becsület és az empátia. A diákjaimnak, a fiamnak és idővel a kislányomnak is szeretném átadni ezeket az értékeket, melyeket én is a szüleimtől kaptam. Édesanyámtól tanultam harcolni és bátran mondhatom, minden viszontagság ellenére elpusztíthatatlanok vagyunk.


Budapest, 2015. február 4. Erdei Zsolt félnehézsúlyú profi ökölvívó és felesége, Dudás Réka a Duna TV Család-barát című magazinműsorának hetedik születésnapján, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 2-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt


MTVA Fotó: Zih Zsolt

Jóllehet profi pályafutása véget ért, az edzéssel azóta sem hagyott fel.  – Mióta visszavonultam és edzőként, valamint UNICEF nagykövetként tevékenykedem, észre kellett vennem, hogy a versenysúlyom már a múlté. A 175 centis magasságomhoz a több mint 90 kiló kicsit már sok. Az Madárfészek Bokszakadémia edzésein én is számos gyakorlatot végigcsinálok, de az vettem észre, hogy én magam már nem kívánom az ökölvívást. Persze eltunyulni nem akarok, de már nincs bennem az az érzés, mint amikor a profi meccseimre készültem és a végletekig is képes voltam hajtani magamat. Erdei elismeri, a hiúság bűnébe néha bizony ő is beleesik. Legutóbbi balatoni nyaralásukon, ahová a családdal utazott, már nem érezte olyan jól magát fürdőnadrágban. – Mindig olyan alkat voltam, hogy bátran bárhol levehettem a pólómat, a ringben úgyis láttak már így az emberek. Most viszont szívesebben bújtam el a vízben vagy hűsöltem az árnyékban. Szerencsére Réka mindig megnyugtat, hogy a mostani testalkatom sokkal jobban tetszik neki, mint a korábbi. Azt szokta mondani; Egy férfi száz kiló alatt nem férfi, csak karácsonyfadísz – viccelődött Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.