2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XI.kerület

Futás fitneszelni a Feneketlenhez!

– Újbuda Önkormányzata az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.-vel közösen évek óta kiemelt figyelmet fordít a kerületben élők egészségére, ezért törekszik az ingyenes sportolási lehetőségek bővítésére: a fővárosban Újbudán található a legtöbb, professzionális kialakítású futópálya. A Feneketlen-tónál most átadott 530 méteres, rekortán borítású futókör után is folytatni kívánja az önkormányzat a sportot ösztönző fejlesztéseket – tudta meg a Lokál az önkormányzat sajtóirodájától.

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A mostani, összesen 55 millió forint értékű beruházás része egy szintén rekortán borítású felnőtt játszótér is, hat különböző, az egész test átmozgatására szolgáló eszközzel, valamint egy TRX-állvánnyal. Mindkét új sportpálya az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében készült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a XI. kerületi önkormányzat támogatásával.


Az új futópályát és fitneszparkot Simicskó István, sportért felelős államtitkár, a kerület országgyűlési képviselője, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes adta át.

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség
dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője
Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes
( Fotó_ Sáfár Tibor)

– Az egészséges életmódra nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni, ám a sportolási szokások felnőtt korban is jelentős mértékben alakíthatók. Biztonságos, az ízületeket kímélő, vagyis professzionális körülmények kialakításával talán a felnőttek is szívesebben kezdenek sportolni – biztatott mindenkit Simicskó István arra, hogy a testmozgást sosem késő elkezdeni.

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Az államtitkár és a főpolgármester-helyettes maga is  jó példával járt elöl, és Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok kajakozóval együtt kipróbálta a fitnesz eszközöket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.