2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Gyurta negyedszer győzhet, Hosszú célba veszi Egerszegi rekordját

Gyurta Dániel rekordot állíthat be a kazanyi vizes világbajnokságon pénteken: a 200 méter mellúszás döntőjére készülő olimpiai bajnok a harmadik olyan úszó lehet – az ausztrál Grant Hackett és az amerikai Ryan Lochte után -, aki sorozatban a negyedik vb-győzelmét aratja ugyanabban a számban.

A 26 éves magyar versenyző csütörtökön a selejtezőben magabiztos futamgyőzelemmel hangolt, aztán az elődöntőben összesítésben a harmadik időt úszta. Korábban elmondta, véleménye szerint akár 2:07 alatti eredményre is szükség lehet majd a győzelemhez, ami világcsúcs lenne, elődöntős futama után viszont már nem beszélt időről, úgy fogalmazott: “holnap teljesen más verseny lesz, mindegy, ki mennyivel kerül be”.


A péntek délelőtti előfutamokon Takács Krisztián kezd majd a magyarok közül. A 29 éves sprinter fő számában, 50 méter gyorson áll rajthoz. Őt Szilágyi Liliána követi, aki csütörtökön 200 méter pillangón a hetedik helyen végzett, ezúttal pedig 50 méteren indul.

Férfi 100 méter pillangón a nagyszerű formában lévő Cseh László áll rajtkőre: a 29 éves klasszis szerdán tíz év elteltével lett ismét világbajnok 200 méter pillangón, hétfőn pedig 50 méteren bronzérmes volt. Szerdai sikere után úgy fogalmazott: ötvenen gyors, kétszázon állóképes volt, így százon lehet valami jó.

Női 200 méter háton Hosszú Katinka és Burián Katalin indul. Előbbinek kimondott célja, hogy megdöntse Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25. óta fennálló 2:06.62 perces országos csúcsát, amely 2008 februárjáig világrekord volt.

Az előfutamok zárásaként 800 méter gyorson Kapás Boglárka indul majd, aki kedden nagy országos csúccsal bronzérmes lett 1500-on.

Kapcsolódó Cikkek

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

  • Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka nyerte Magyarország első aranyérmét a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a háromszoros olimpiai bajnok címét megvédve győzött a 400 méter vegyes szerdai döntőjében.