2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb

Még mindig lottózom!

Győr, 2015. március 8. Andraschek László hajléktalanból lett lottómilliomos és felesége, Anikó az Albaca nevű kávézójukban, Győrben 2015. március 8-án, a nyitás napján. Andraschek László egy éve 600 millió forintot nyert lottón. A férfi a kávézó bevételéből szenvedélybetegeket segítő alapítványt szeretne létrehozni. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Andraschek László hajléktalanból lett lottómilliomos és felesége, Anikó az Albaca nevű kávézójukban.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Andraschek Lászlót 2013-ban az egész ország megismerte, ugyanis több mint 600 millió forintot nyert a skandináv lottón. Előtte hajléktalan volt és az utolsó forintjait is a szelvényre költötte. Azóta érthetően teljesen megváltozott az élete, de még mindig lottózik. A Lokál arra volt kíváncsi, hogy milyen tanácsot adna a jövendő magyar lottómilliomosoknak.

– Azt javaslom minden szerencsés nyertesnek,
hogy forduljon pénzügyi szakemberhez és tanuljon meg nemet mondani. Saját tapasztalatból tudom, hogy egy lottómilliomostól sokan kérnek pénzt, és mindenkinek nem adhat az ember. Az is biztos: Én mai napig lottózom, de nem fogok elkeseredni, ha többet egy forintot sem nyerek. Csak abban bízom, hogy minden szerencsés nyertes olyan nehéz helyzetben jut pénzhez, amilyenben én voltam.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.