EUR: 308,22 Ft
CHF: 284,92 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Külföld

Határrendészekre támadtak a cigarettacsempészek

Zsurk, 2008. december 3.
Egy határrendész ellenőrzi a fekete műanyagzsákba csomagolt cigarettákat a Tisza árterében. A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Zsurk térségében, a Tisza árterében 450 karton ukrán zárjegyes ismeretlen eredetű cigarettát találtak. A hátrahagyott csempészárut, melynek értéke több mint kétmillió forint a nagy sár miatt csak traktorral tudták elszállítani. Az ügyben a VPOP Észak-Alföldi Regionális Nyomozó Hivatala folytat eljárást.
MTI Fotó: Balázs Attila

Lefújták gázspray-vel a határrendészeket a menekülő cigarettacsempészek péntek este, amikor tetten érték őket Beregdarócnál a zöldhatáron – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Fülöp Gergely elmondta, hogy a járőrök ládákat cipelő emberekre lettek figyelmesek a zöldhatáron, és igazoltatni akarták őket. A csempészek azonban amint meglátták őket, eldobták a ládákat, gázsprayt fújtak feléjük, és visszamenekültek ukrán területre.

A határrendészek erősítést hívtak, a területet lezárták, és az Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen nagy mennyiségű csempészett cigarettát találtak. Az ukrán hatóságok a határ túloldalán elfogták az egyik feltételezett elkövetőt, és további dohányárut foglaltak le – ismertette a szóvivő.

A gázspray-vel lefújt határrendészeket kórházba vitték, állapotuk nem súlyos. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményez eljárást ismeretlen tettesekkel szemben az ügyészségen, a csempészés ügyében pedig a NAV nyomoz.

Kapcsolódó Cikkek