EUR: 308,74 Ft
CHF: 285,10 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIX.kerület

Hazatértek a testvérek

Közel száz lengyel, bolgár és török fiatal töltötte a szünidő egy részét a káptalanfüredi táborban az idei testvérvárosi diákcsereprogram keretein belül. Rajtuk kívül húsz kispesti tanuló is az önkormányzat szociális táborában töltötte a vakációt. A külföldi vendégeknek a magyar gyerekek színes műsorral készültek. A balatoni nyaralás idején a Krzeszowicéből, Smolyanból és Pendikből érkezett fiatalok is megismertették saját kultúrájukat a magyarokkal. A programok során a mieink megmutatták Tihany, Veszprém, valamint természetesen a főváros és Kispest szépségeit is.

A folytatásra nem kellett sokat várni. A vasárnapi táborzárást követően a Kós Károly Általános Iskola diákjai kedden tíz napra a törökországi Pendikbe utaztak.

(kispest.hu)

Volt mit tanítani egymásnak (kispest.hu)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.