EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Belföld

Időben megérkeznek a tankönyvek az iskolákba

Budaörs, 2015. augusztus 3.
Megrendelést állítanak össze a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) budaörsi telephelyén 2015. augusztus 3-án. A megrendelt tankönyvcsomagok augusztus 25-éig eljutnak az iskolákba, így szeptember elsején minden diák átveheti tankönyveit.
MTI Fotó: Marjai János

Várhatóan augusztus 25-éig minden iskolába megérkeznek a tankönyvek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Czunyiné Bertalan Judit közölte: a tankönyvek kiszállítása az ütemtervnek megfelelően zajlik, a 4200 intézmény 80 százalékába már eljuttatták a könyveket, a 12 millióból 9,5 millió már az iskolákban van.

Hozzátette: augusztus 25-éig várhatóan valamennyi iskolába eljutnak a tankönyvek.

Megjegyezte: az alsó tagozat első három évfolyamán a gyerekek ingyen juthatnak a tankönyvekhez, és továbbra is megmarad rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, a nagycsaládosok, a tartósan beteg gyermeket nevelők számára az ingyenesség vagy a támogatás.

A köznevelésbe beiskolázott gyermekek 63 százaléka zömében ingyenes vagy támogatott formában kapja a tankönyveket – mondta.

Kapcsolódó Cikkek