EUR: 319,66 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Ismét kegyelmet kapott a Manson-banda tagja

Negyvenhárom év börtön és 30 kegyelmi meghallgatást után az illetékes testület negyedszer is úgy döntött, hogy szabadlábra helyezhetik Bruce Davist, az egykori Charles Mason-banda egyik követőjét.

A végső döntést azonban Kalifornia kormányzója hozza meg a kétszeres gyilkos ügyében, Jerry Brown azonban már kétszer elutasította a szabadlábra helyezést, elődje, Arnold Schwrazenegger szintén nemet mondott a kegyelemre.


Jerry Brown legutóbbi elutasítása indoklásában arra hivatkozott, hogy 72 éves Davis idős kora ellenére továbbra is veszélyt jelent a társadalomra. A kormányzónak mintegy öt hónapja van arra, hogy kimondja a végső döntést a kegyelmi bizottság javaslatáról.

Bruce Davis nem vett részt a Mason-banda leghíresebb gyilkosságában, Sharon Tate színésznő, Roman Polanski rendező felesége és hat másik ember brutális megölésében, Charles Mansonnal és másokkal együtt Gary Hinman zenész és Donald “Shorty” Shea kaszkadőr meggyilkolásában találták bűnösnek. A férfi 30 éves volt, amikor 1972-ben életfogytig tartó büntetésre ítélték. A börtönben töltött évek alatt keresztény hitre tért, doktorátust szerzett vallásfilozófiából, és lelki segítséget nyújt fogolytársainak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.