2017. december 12., kedd
Gabriella

Külföld

Japán whiskey érkezett a Nemzetközi Űrállomásra

Hatféle alkoholt, többek között whiskey-t is vitt a japán teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomásra hétfőn.

A szerdán Japánból útnak indult, pilóta nélküli űrkapszula mintegy 5,5 tonnás rakományában helyet foglalt a Suntory Global Innovation Center hat italmintája, melyek legalább egy évet töltenek az űrben, mielőtt a Földre visszatérnének.

A cég azt szeretné megvizsgálni, vajon az alkoholos italok ugyanúgy érlelődnek-e odafönt, mint a Földön. A kísérletre az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) áldását adta, nem ez az első alkoholvizsgálat az űrben.

A Kounotori (Fehér gólya) nevű űrhajó fedélzetén 12 egér is utazott, rajtuk az öregedést szeretnék tanulmányozni.

A szállítmány – a hatfős csapat élelmiszerén kívül – űrsétához való felszerelést, sürgősségi légzőkészüléket és a víz újrafelhasználásához való alkatrészeket is tartalmazott.

Kapcsolódó Cikkek