EUR: 308,66 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XVII.kerület

Jövőre Rákosmentére jönnek a keresztúriak

A Keresztúr Nevű Települések XVI. Találkozóját tartották a hétvégén Székelykeresztúron. Minden évben valamelyik Kárpát-medencei település, melynek nevében benne van a Keresztúr szó, vendégül látja a többi kereszttúrt. Idén Erdélyben gyűltek össze a települések képviselői, hogy megismerkedjenek a másik kultúrájával, szokásaival, hagyományaival. Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere a záró ceremónián átvette a vándorzászlót, hiszen 2016-ban Rákoskeresztúr lesz a találkozó házigazdája.

keresztúr eolex

Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere köti fel a település szalagját a vándorzászlóra (fotó: EOLEX)

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.