EUR: 307,92 Ft
CHF: 284,51 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Külföld

Lezuhant egy katonai helikopter Oroszországban

Dubrovicsi, 2015. augusztus 2.
Egy lezuhant Mi–28 kétüléses orosz harci helikopter lángoló roncsa a Moszkvától mintegy 170 km-re, délkeletre fekvő Dubrovicsiben 2015. augusztus 2-án. A helikoptert egy légibemutató során érte a baleset, a fedélzeten tartózkodó két emberből az egyik életét vesztette, a másik súlyosan megsebesült. (MTI/AP/RZN.info/Anton Naszonov)

Lezuhant egy katonai helikopter egy légi bemutatón vasárnap az oroszországi Rjazanyi területen, a balesetben az egyik pilóta életét vesztette, a másik megsérült.

Az orosz fővárostól mintegy 200 kilométerre délkeletre rendezett légi parádén az Mi-28 típusú helikopter különböző gyakorlatokat mutatott be, mielőtt becsapódott a földbe.

A Reuters brit hírügynökség tudósítása szerint látható volt, amint az egyik pilóta kikászálódik az égő roncsból. A nézők közül senki nem sérült meg.

“A parancsnok meghalt, a másodpilóta életben van. A másodpilóta szerint egy berendezés meghibásodása okozta a balesetet” – közölte Viktor Bondarev, az orosz légierő főparancsnoka a RIA Novosztyi orosz hírügynökség tájékoztatása szerint.

A baleset okainak felderítésére vizsgálatot indítottak, és a hadsereg Mi-28-as helikopterei annak lezárultáig a földön maradnak.

Kapcsolódó Cikkek