EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb XX.kerület

Losonczi Ottó: Erősségem az erőm!

A júniusi junior Eb-ezüst után Brazília felé veszi az irányt Losonczi Ottó, az erzsébeti birkózó tehetség, hogy a korosztályos vb-n is megvillantsa tudását. A jövő évi olimpia csak álom, a 2020-as realitás.

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor ) FITT PARK átadás XX. Kulcsár u Losonczi Ottó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Losonczi Ottó nevét érdemes megjegyezni
( Fotó: Sáfár Tibor )

Losonczi Ottó számára teljesen egyértelmű volt, hogy az ESMTK birkózója lesz. Egyrészt Pesterzsébeten született, másrészt édesapja a klub elnöke.


– Gyerekként fociztam, de nem igazán szerettem meg. Na, de birkózni! Test-test elleni küzdelemben az győz, aki felkészültebb, és jó stratégiával legyűri az ellenfelét – árulta el lapunknak az ESMTK reménysége, Losonczi Ottó, miért is lett birkózó. Jelenleg utolsó évét tölti a juniorok között. Egy évvel a riói olimpia előtt pont a 2016-os ötkarikás játékok helyszínén méreti meg magát a junior világbajnokságon. A felkészülés jól sikerült, és az eredmények sem maradtak el, hiszen június végén Európa-bajnoki ezüstérmet nyert.

– Ez az utolsó évem utánpótlás-versenyzőként, jövőre már a felnőttek között birkózom. Nagyon várom, hogy eggyel magasabb szintre lépjek – mondta a Lokálnak Ottó, aki Rióra fókuszál, de csak az augusztus 11-én kezdődő junior vb-re, nem a jövő évi olimpiára. – Nagyon korai lenne még, ráadásul súlyomban a londoni játékokon másodikként záró Lőrincz Tamást kellene megvernem itthon az olimpiai kvótához, akit viszont még nem tudok. A 2020-as játékok a cél.


Tokióig még sok idő van, a fiatal sportoló szerint addig még bőven van miben fejlődni.

– Erősségem az erőm. Fizikailag rendben vagyok, de technikai területen még bőven van mit csiszolni. Vannak elmaradásaim, amin dolgoznom kell.

Kapcsolódó Cikkek