EUR: 319,66 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Belföld

Még mindig sok helyen nincs áram a fővárosban

Közel ezer fogyasztónál szünetel még a fővárosban az áramszolgáltatás a hétfői felhőszakadás okozta vízbetörések miatt – tájékoztatta szerdán az Elmű szóvivője az MTI-t.

Boross Norbert közölte, hogy elsősorban a Nagykörút mentén, VII. és VIII. kerületi társasházakban nincs áram. Ugyanis a régi Duna-ág mentén olyan magas a talajvíz, hogy a szivattyúzás ellenére újra és újra elárasztja a transzformátorállomásokat tartalmazó pincéket a víz.


Szakértői javaslatok alapján abba is hagyták a szivattyúzást, és megvárják, amíg magától leapad a víz – mondta a szóvivő.

A hétfő esti vihar következtében 45 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás a fővárosban. Ugyan az elektromos hálózat kevéssé károsodott, a lezúduló eső és a talajvíz nyomán vízzel telítődtek azok a pincék és alagsori helyiségek, ahol a társasházak transzformátorállomásai működnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.