2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIX.kerület

Megnőtt a Csillagfény bölcsi

Kibővült a Csillagfény bölcsőde, ötszáz négyzetméterrel lett nagyobb a területe, aminek köszönhetően újabb huszonöt kispesti gyermeket tudnak fogadni. A 230 milliós beruházásra még 2013-ban kapott 150 millió forintos uniós támogatást az önkormányzat. A bővítésnek köszönhetően az épület egy új csoportszobával lett gazdagabb a régi konyha helyén. A tetőre felhúztak egy tömböt, ahol irodák, a dolgozók öltözői, kiszolgáló helyiségek, a szülői fogadóterem és egy tárgyaló található. Egyúttal akadálymentesítették a létesítményt, lift segíti a közlekedést. A bővítés lehetővé tette újabb nyolc alkalmazott felvételét is.

A kispesti Csillagfény Bölcsőde átadóünnepsége (Fotó: Máté Krisztián)

A Csillagfény Bölcsőde átadóünnepségén is zavartalanul játszottak a kicsik (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.