EUR: 308,10 Ft
CHF: 284,34 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Belföld

Megnyílt a tranzitzóna a Déli pályaudvarnál is

Budapest, 2015. augusztus 8.
Táblák az első, a migránsok által önkéntesen igénybe vehető tranzitzónában Budapesten, a Keleti pályaudvar épülete előtti aluljáróban 2015. augusztus 8-án. A tranzitzónák kialakításával csökkenhet az illegális bevándorlók jelenléte a közterületeken és a járdákon.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megnyitotta a tranzitzónát a migránsoknak a fővárosi önkormányzat a Déli pályaudvarnál is – tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) szerdán az MTI-t.

Az igazgatóság a Vérmező felé eső, gyalogosok által kevésbé használt aluljáróban alakította ki a migránsoknak önkéntesen igénybe vehető tranzitzónát – tartalmazza a közlemény.

Az első tranzitzónát szombaton, a Keleti pályaudvar előtti aluljáróban alakította ki a főváros. A Fővárosi Vízművek mobil ivókutat létesített, a Fővárosi Csatornázási Művek pedig mosdót és zuhanyozót helyezett üzembe a területen.

A FÖRI vezetője, Pető György múlt szerdán jelentette be, hogy úgynevezett tranzitterületeket alakítanak ki Budapesten, amelyeken a főváros biztosítja a legalapvetőbb közegészségügyi és higiénés viszonyokat a migránsok számára.

Akkor azt mondta az igazgató, hogy a Keleti és a Déli mellett a Nyugati pályaudvarhoz közeli közterületeken is kialakítanak tranzitzónát.

A Budapesti Közlekedési Vállalat ugyanakkor két, a városi forgalomban nem használt, de érvényes műszakival rendelkező Ikarusz 280-as csuklós buszt indított a pályaudvarok között. A buszok, amelyeket naponta fertőtlenítenek, reggel fél nyolctól este tizenegy óráig közlekednek.

Kapcsolódó Cikkek