EUR: 308,32 Ft
CHF: 285,02 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Megújult a margitszigeti futókör

Budapest, 2013. december 10.
Futó a margitszigeti futópályán 2013. december 10-én. Jövőre felújíthatják a teljesen elhasználódott futókört, a javaslatról december 11-én dönthet a Fővárosi Közgyűlés.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Megújult az 5,3 kilométer hosszú margitszigeti futókör, azt a futók már használatba is vették – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A pálya az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált annak teljes rekonstrukciója – olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy a beruházás az 5,3 kilométeres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött műanyag borítás elkészítése mellett tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek a többi között 72 kábelbehúzó aknát, valamint 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek.

A futópálya közvetlen környezetében 2200 négyzetméter térburkolat épült. A beruházási feladatokat kibővítve, az újonnan elkészült futópálya tehermentesítése érdekében elkészült a futópálya mellett 1900 négyzetméter járda is.

A Fővárosi Közgyűlés a rekonstrukciós munkák elvégzésére 380 millió forintot irányzott elő.

A közlemény szerint a pályaszerkezet a felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának – a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szabványainak is minden tekintetben megfelelő – pályaszerkezetéhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Globál Sport Kt. az elkészült pályára 60 hónapos jótállást vállalt.

Az átadás-átvétel megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült. Az elkészült futópályát naponta több mint ezren használják, arról a futók a használatba vétel óta eltelt időszakban kizárólag pozitív véleményt adtak – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

  • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.