2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XX.kerület

Messze még a vége!

Bár, nagy csinnadrattával adták át a Duna-parti Hullám Csónakházak egyikét május végén, egyelőre nem nyerte el végleges formáját, és az egész telep elkészülésére még éveket kell várni.

A Hullám Csónakházak első bejárása 20. ker pesterzsébet

Lesz itt még munka

Három csónakház áll egymás mellett a csepeli átjáró pesterzsébeti lábánál. Ebből kettő a múltat idézi, és arra vár, hogy alapos renováláson essen át. Úgy, mint harmadik társuk, mely igazán modern darabként tündököl a másik kettő mellett. Ezt azonban csak azok láthatják közelről, akiknek bérleményük van a Vízisport utcában. Más ugyanis nem teheti be a lábát a telepre, amely most újra építési terület lett.


A Hullám Csónakházak első bejárása 20. ker pesterzsébet

Szépnek szép, de ki használhatja?

– Elindult a második ütem, készülnek a szociális helyiségek, az őrségkabin, a játszótér, a közösségi kert, valamint zajlik a közműépítés – adott képet lapunknak a munkálatok állapotáról Harót János, az üzembentartó ESMTK elnöke. – Épül még egy kis épület közvetlenül a part mellett. Szeptember végéig kell ezeknek elkészülniük. De ez még korántsem jelenti a végét. A többi épülethez még nem is nyúltak, azaz a teljes átalakulásra szerintem legalább 2018-ig, de lehet, hogy 2019-ig várni kell. Addig is szeretnénk, ha a menetközben elkészülő egységeket már igénybe lehetne venni.

A Hullám Csónakházak első bejárása 20. ker pesterzsébet Harót János, az ESMTK elnöke

Harót János, az ESMTK elnöke

Az építkezés miatt most azok is, akik kabint béreltek, korlátozva vannak a mozgásterükben, csak a kijelölt útvonalon közlekedhetnek, és meg van határozva, mit használhatnak.


Szépséghiba

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

Már az átadáskor látszott, a gyep még nem áll készen
( Fotók: Sáfár Tibor )

Az erzsébeti önkormányzat honlapján a következő közlemény jelent meg július 29-én a nemrég átadott fittparkról:„A fittpark füves területét le kellett zárni, mivel a sok csapadék és a nagy igénybevétel nem tett jót a frissen vetett fűnek. A gyep kezelése, megerősödése várhatóan két hetet vesz igénybe, addig kérjük türelmüket. A park többi része természetesen ez alatt az idő alatt is használható, amelyhez jó sportolást kívánunk.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.