EUR: 319,66 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Aktuális

Mobilra cserélik a vezetékes rabtelefonokat

Felszerelési tárgy lesz a mobiltelefon a hazai börtönökben  – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Bors értesülésére reagálva. A lap a hét elején azt írta, hogy az intézmény mintegy 20 ezres darabszámban szerezett be készülékeket a raboknak. Azt, hogy az eddigi vezetékes készülékeket mobilra cserélik, a január 1-én életbe lépett új büntetés végrehajtási kódex tette lehetővé. A nyertes cég a Magyar Telekom lett, a cég 42 millió forintért szállítja majd le a mobilokat.

Nem kell majd szabad telefonra várni

Nem kell majd szabad telefonra várni

A hatályos szabályok szerint a rabok egy héten maximum ötször, alkalmanként legfeljebb 15 percig telefonálhatnak. Bár a telefonhasználat részletes szabályait minden esetben az adott intézet házirendje tartalmazza, a bevett szokás szerint a percdíjakat a rabok állják. Ennek tarifája durván 100 forint környékén mozog. Az egyelőre nem világos, hogy az elítélteknek meg kell-e vásárolni a telefonokat.


A 20 ezres darabszám mindenesetre azt jelenti, hogy minden fogvatartottnak juthat készülék. A statisztikák szerint 2014 végére összesen 17 890 rab ült magyar börtönökben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.