EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Németországban történelmi csúcson a bevándorlók száma

München, 2013. május 6.
Őrizetbe vesznek egy török nőt, aki egy müncheni bíróságra próbált meg erőszakkal bemenni 2013. május 6-án, mielőtt megkezdődik a tíz halálos áldozatot követelő, több évet átívelő gyilkosságsorozatot elkövető zwickaui neonáci terrorcsoport, a Nemzetiszocialista Illegalitás, az NSU perének tárgyalása a bajor fővárosban. Az áldozatok közül nyolc török bevándorló volt. (MTI/EPA/Stephen Jansen)

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a bevándorlók száma, tavaly év végén már csaknem 11 millióan voltak a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint.

A Destatis kimutatása alapján 2014 végén 10,9 millió volt a bevándorlók száma. Ez minden eddiginél nagyobb szám, és egymillióval – 10,6 százalékkal – több a jelenlegi bevándorlási hullám kezdetéhez, 2011-hez képest.

A legnagyobb mértékben az uniós társállamokból érkező bevándorlók száma nőtt – 620 ezer fővel, 18,3 százalékkal – 2011 óta, és ezen belül kiemelkedő mértékben, 51,9 százalékkal emelkedett a magyarok száma.

Az úgynevezett migrációs háttérrel rendelkezők száma – vagyis az 1950 óta bevándorolt, német állampolgársággal rendelkező emberek, azok leszármazottai és a letelepedett külföldi állampolgárok száma együttesen – 16,4 millió volt 2014 végén. Ez a 80,8 milliós lakosság több mint ötöde, 20,3 százaléka.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.