EUR: 309,32 Ft
CHF: 284,97 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Belföld

Olvassa el John Kerry üdvözletét augusztus 20. alkalmából!

Andrews légitámaszpont, 2015. augusztus 14.
John Kerry amerikai külügyminiszter felszáll a Havannába tartó repülőgépére a Maryland állambeli Andrews légitámaszponton 2015. augusztus 14-én. Kerry a kubai fővárosban felavatja az Egyesült Államok július 20-án nagykövetségi szintre emelkedett diplomáciai képviseletét. A karibi szigetországban 1945 óta nem járt hivatalban lévő amerikai külügyminiszter. (MTI/AP/Pool/Pablo Martinez Monsivais)

Barack Obama elnök és az Egyesült Államok polgárai nevében közleményben gratulált Magyarország népének a Szent István napi megemlékezés alkalmából John Kerry amerikai külügyminiszter.

“Ma felidézzük és tisztelgünk Magyarország gazdag történelme és a nagy egyesítő, I. István király előtt. Az Egyesült Államok büszke arra, hogy lerótta tiszteletét az ő öröksége előtt azáltal, hogy megóvta Szent István koronáját a magyar nép nevében a második világháború után. Ez egy olyan nap, amelynek személyes jelentősége van számomra, annál is inkább, hogy apai nagyanyám Budapestről származott” – írta az amerikai diplomácia vezetője a külügyminisztérium sajtóosztálya által közzétett üdvözletben.

John Kerry rámutatott, hogy az Egyesült Államok és a Magyarország közötti “erős és tartós kapcsolatok” a két ország közös NATO-tagságában, a szuverén és demokratikus Ukrajna együttes támogatásában, a két ország közötti virágzó gazdasági és kereskedelmi viszonyokban, valamint a családi és kulturális kapcsolatok sokaságában mutatkozik meg.

“Közös érdekeink előmozdítása érdekében létfontosságú, hogy fenntartsuk a transzatlanti értékeket, beleértve a demokráciát és a jó kormányzást, mind saját országainkban, mind szerte a világon” – szólt a közlemény.

A külügyminiszter szavai szerint ezen különleges nap alkalmából az Egyesült Államok folytatódó békét valamint jóléttel teli és örömteli jövőt kíván Magyarország népének.

Kapcsolódó Cikkek