2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Aktuális

Őrizetbe vették a C+ főszervezőjét

A tavalyi botrányos rendezés után idén még nagyobb káoszba fulladt a C+ fesztivál. A gyenesdiási területet egy nap után kiürítette a rendőrség, a rendező cég tulajdonosát pedig őrizetbe vették. Az árusok, a zenekarok és a ritkaság számba menő fesztiválozók is futhatnak a pénzük után. A házigazda polgármester szerint kamu volt minden. 

Csalás gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség Lados Károlyt, a C+ fesztivál főszervezőjét – értesült a Lokál. A hírt a házigazda Gyenesdiás polgármestere lapunknak megerősítette. Gál Lajos elmondta, hogy a rendező Ladeksz Kft. (Lados a cég egyik tulajdonosa, egyben ügyvezetője) a képviselő-testülettel folytatott tárgyalások során hat ezer elővételben eladott jegyet mutatott be papíron, amelyről már a rendezvény első napján kiderült, hogy az adat köszönő viszonyban sincs a valósággal. – Kamu volt minden, a helyszínen alig lézengtek, és már az első fellépések után kiderült, hogy a szervezők fizetésképtelenek, így a zenekarok sem kapták meg a gázsijukat – mondta el Gál.


C+, fesztivál, Gyenesdiás

A gyenesdiási Kárpáti korzó – nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Szerinte az indította el a lavinát, hogy a hoppon maradt együttesek híre gyorsan terjedt, amelynek következtében sorra mondták vissza a megjelenést az előadók. Ezek után Gyenesdiás polgármestere a helyi rendőrkapitánnyal arra kérte Ladost, hogy számolják fel a fesztivált, mert a kialakult helyzet komoly renomévesztést okoz az érintett feleknél. – Mi itt nem ehhez a stílushoz vagyunk hozzászokva – emelte ki a település első embere. Érdekes, hogy Lados még ekkor is ragaszkodott a fesztivál folytatásához, így végül saját csapata győzte meg arról, hogy bejelentsék a C+ bezárását hétfő este. A rendezvény egyébként vasárnap, vagyis augusztus 2-án startolt, és 9-éig tartott volna.

A gyenesdiási önkormányzat 24 órát adott a terület leszerelésére, ez ma délelőttre befejeződött. A munkálatokat rendőri és polgárőri felügyelet mellett folytatták le. Utóbbiak jelenléte azért is pikáns, mert Lados 2015 tavaszáig szintén polgárőrködött, sőt, a szolnoki szervezet elnöki tisztségét is betöltötte évekig. Úgy tudjuk, a pozícióból nem önként távozott, hanem elszámolási vita miatt gyakorlatilag lemondatták. A Szolnok Városi Polgárőr Egyesülettel szemben egyébként ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt nyomozás is indult.


Gyenesdiás, C+, fesztivál

Sok hűhó semmiért

Lapunk kérdésére Gál Lajos azt mondta, hogy Gyenesdiást ugyan érte kár a fesztivál bezárása miatt, azonban a Ladeksz Kft.-vel kötött szerződés alapján lesz módjuk kártérítést követelni. Kérdés, hogy az idén februárban alapított cég miből elégíti majd ki ezt az igényt. A pórul járt zenekarok, a kitelepült árusok, illetve azon kevesek, akik valóban váltottak jegyet a C+-ra, ugyancsak a Ladeksznél jelentkezhetnek a pénzükért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.