2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb XIII.kerület

Összefogtak a röplabdasikerekért

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Vasas Sport Club és a Központi Röplabda Akadémia.

A Vasas röplabda csapata az elmúlt évtizedben elért négy bajnoki aranyérmével és nyolc kupagyőzelmével a legsikeresebb felnőtt női röplabdacsapat Magyarországon. Ennek egyik záloga, hogy az egyesület mindig kiemelten kezelte az utánpótlás szerepét, évről évre számos fiatalt adva az aktuális korosztályos válogatottakba és egyre több saját nevelésű játékost beépítve a felnőtt csapatba. A klub a további fejlődés érdekében együttműködési megállapodást kötött az újbudai székhelyű Központi Röplabda Akadémiával, amely az utóbbi években a főváros egyik legfontosabb utánpótlás-nevelő bázisává nőtte ki magát.


lokal_13ker_vasasropi

A Vasas az egyik legsikeresebb klub az országban (fotó:Vasas SC)

– A röplabda nehezen tud konkurálni a TAO-s látványsportágakkal a finanszírozást tekintve, ezért is vagyok híve minden olyan összefogásnak, amely megállíthatja azt az elmúlt években tapasztalható tendenciát, amely az utánpótlás és elsősorban a felnőtt játékosok létszámának csökkenésében tapasztalható – mondta a Lokálnak Markovits László, a Vasas SC elnöke. – Az akadémia bizonyította az elmúlt években, hogy elkötelezett a minőségi játékosok nevelésében, ezért egyértelmű volt a két nevelőbázis összevonása. Közös cél, hogy a hosszútávú, szoros partneri kapcsolat révén a jövőben elsősorban magyar tehetségek kerüljenek be a Vasas felnőtt csapatába, illetve a magyar válogatottba.

Tóth Tamás, a KRA ügyvezetője hozzátette Örül a megállapodásnak, hiszen mindkét félnek új impulzusokat jelent az együttműködés és közös erővel nagy dolgokra lesznek képesek.


A megállapodás szerint a klubok a gyermek korosztályig továbbra is önállóan indítanak csapatokat, serdülő korosztálytól felfelé a további utánpótláscsapatok pedig VASAS-KRA néven szerepelnek a bajnokságokban és kupákban.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.