EUR: 318,53 Ft
CHF: 271,59 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Extra

Összeszedtük Columbo legérdekesebb titkait

Ötvenöt éves lett Columbo figurája! Még most is hat magyar csatornán vetítik a világ egyik legnépszerűbb sorozatát. A szétszórt zsarut mindenki imádja, ám vannak olyan érdekességek, amiket még a legfanatikusabb rajongók sem tudnak! Ki gondolta volna például, hogy eredetileg nem is Peter Falk alakította a ballonkabátos hadnagyot?

Ötvenöt éves a figura


Columbo figurája az Egyesült Államokban először 1960-ban tűnik fel a The Chevy Mystery Show című sorozatban. Columbo figuráját Bert Freed alakítja, Peter Falk 1968-tól játssza a legendás szerepet.

Nem tudják a keresztnevét
Az egyik részben tisztán kivehető a hadnagy jelvényén, hogy Frank a keresztneve. Ezt soha senkinek nem árulja el a filmben és mindig csak Columbo hadnagyként mutatkozik be.


columbo jelveny

Titkok a sosem látott feleségről

Columbo legendás, sosem látott feleségéről csupán néhány dolog derült ki. Mindössze ennyit tudunk róla: van otthon számítógépe, borzasztó a főztje, szeretne egy rongyszőnyeget, mindig ellop egy hamutartót az éttermekből, önkéntes munkát végez egy kórházban és D-s a melltartómérete. Peter Falk igazi, második felesége, Shera Danese (kis képünkön) a sorozat hat epizódjában is feltűnik. A színész első feleségével örökbe fogadott két lányt, akik nem szerették igazán a fiatal feleséget.  Évekkel később, a nagybeteg Falk a végrendeletében kikötötte: amennyiben a lányai megtámadják a végakaratát – amiben szinte mindent Sherára hagyott -, semmit sem kapnak a vagyonból.

columbo igazi felesege

Neki van a legcukibb kutyája

A hadnagy basset hound-ja több epizódban is szerepel. Columbo csak Kutyának hívja, hiába próbálkozott ugyanis a Fido és Beethoven nevekkel, a kedvenc nem szerette. Még kutyaiskolába is beíratta, de olyan rossz hatással volt a többi kutyára, hogy inkább eltanácsolták.

columbo kutya

Kapcsolódó Cikkek