EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb VI.kerület

Ösztöndíj a kiváló diákoknak

Tanulmányi ösztöndíjra hirdet pályázatot Terézváros önkormányzata  a kerületben élő felső tagozatos és középiskolás diákok számára, melynek benyújtási határideje augusztus 31. Pályázhatnak azok az 5-13. évfolyamra járó iskolások, akik példamutató magatartásúak és szorgalmúak, tanulmányi eredményük kiemelkedő vagy kerületi tanulmányi versenyen I-V., budapesti tanulmányi versenyen I-X., vagy országos tanulmányi versenyen I-XX. helyezést értek el, és akiknek a családjában a pályázati felhívás közzétételét közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagát figyelembe véve – az egy főre jutó havi jövedelem nagysága nem haladja meg az öregségi nyugdíjnak a pályázati felhívás közzététele időpontjában irányadó mindenkori legkisebb összege két és félszeresét (71 ezer 250.- forintot). Az ösztöndíj egy tanévre szól, összege maximum 26 ezer 250 forint. A pályázatot kizárólag személyesen lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában ( Eötvös u. 4.), az ehhez szükséges adatlap beszerezhető a terézvárosi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán és recepcióján, valamint letölthető a www.terezvaros.hu honlapról. Az ösztöndíjakról a 342-7582-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Szilice, 2015. június 14. Gyermekek tanulnak az iskolában a felvidéki Szilicén (Silica) 2015. június 12-én. A 2011-es népszámlálás alapján a településnek 438 magyar és 67 szlovák lakosa volt. MTI Fotó: Komka Péter


MTI Fotó: Komka Péter


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.