2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb VI.kerület

Ösztöndíj a kiváló diákoknak

Tanulmányi ösztöndíjra hirdet pályázatot Terézváros önkormányzata  a kerületben élő felső tagozatos és középiskolás diákok számára, melynek benyújtási határideje augusztus 31. Pályázhatnak azok az 5-13. évfolyamra járó iskolások, akik példamutató magatartásúak és szorgalmúak, tanulmányi eredményük kiemelkedő vagy kerületi tanulmányi versenyen I-V., budapesti tanulmányi versenyen I-X., vagy országos tanulmányi versenyen I-XX. helyezést értek el, és akiknek a családjában a pályázati felhívás közzétételét közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagát figyelembe véve – az egy főre jutó havi jövedelem nagysága nem haladja meg az öregségi nyugdíjnak a pályázati felhívás közzététele időpontjában irányadó mindenkori legkisebb összege két és félszeresét (71 ezer 250.- forintot). Az ösztöndíj egy tanévre szól, összege maximum 26 ezer 250 forint. A pályázatot kizárólag személyesen lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában ( Eötvös u. 4.), az ehhez szükséges adatlap beszerezhető a terézvárosi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán és recepcióján, valamint letölthető a www.terezvaros.hu honlapról. Az ösztöndíjakról a 342-7582-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Szilice, 2015. június 14. Gyermekek tanulnak az iskolában a felvidéki Szilicén (Silica) 2015. június 12-én. A 2011-es népszámlálás alapján a településnek 438 magyar és 67 szlovák lakosa volt. MTI Fotó: Komka Péter


MTI Fotó: Komka Péter


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.