2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb VI.kerület

Ösztöndíj a kiváló diákoknak

Tanulmányi ösztöndíjra hirdet pályázatot Terézváros önkormányzata  a kerületben élő felső tagozatos és középiskolás diákok számára, melynek benyújtási határideje augusztus 31. Pályázhatnak azok az 5-13. évfolyamra járó iskolások, akik példamutató magatartásúak és szorgalmúak, tanulmányi eredményük kiemelkedő vagy kerületi tanulmányi versenyen I-V., budapesti tanulmányi versenyen I-X., vagy országos tanulmányi versenyen I-XX. helyezést értek el, és akiknek a családjában a pályázati felhívás közzétételét közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagát figyelembe véve – az egy főre jutó havi jövedelem nagysága nem haladja meg az öregségi nyugdíjnak a pályázati felhívás közzététele időpontjában irányadó mindenkori legkisebb összege két és félszeresét (71 ezer 250.- forintot). Az ösztöndíj egy tanévre szól, összege maximum 26 ezer 250 forint. A pályázatot kizárólag személyesen lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában ( Eötvös u. 4.), az ehhez szükséges adatlap beszerezhető a terézvárosi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán és recepcióján, valamint letölthető a www.terezvaros.hu honlapról. Az ösztöndíjakról a 342-7582-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Szilice, 2015. június 14. Gyermekek tanulnak az iskolában a felvidéki Szilicén (Silica) 2015. június 12-én. A 2011-es népszámlálás alapján a településnek 438 magyar és 67 szlovák lakosa volt. MTI Fotó: Komka Péter


MTI Fotó: Komka Péter


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.