2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVIII.kerület

Ösztöndíjat kapott a NOB-tól Vad Ninetta

Huszonöt magyar versenyző részesül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíjában. Ennek kifejezett célja, hogy segítse azon nyári egyéni fiatal sportolók olimpiai felkészülését, kvalifikációját és részvételét, akik nemzetközileg kiemelkedő eredményekkel rendelkeznek, és komoly esélyük van kivívni a riói részvételt. A kiválasztott versenyzők 14 hónapon keresztül havi 430 dollárnak (120 ezer forint) megfelelő forintot kapnak három periódusban. Köztük van a bakui Európa Játékokon kajak-négyesben 500 méteren aranyérmet szerző, három éve a kerületben élő Vad Ninetta is.

Mingachevir, 2015. június 15. Az aranyérmes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Vad Ninetta és Kárász Anna (b-j) a bakui I. Európa Játékok női kajak négyes 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 2015. június 15-én. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Az aranyérmes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Vad Ninetta és Kárász Anna (b-j) a bakui I. Európa Játékok női kajak négyes 500 méteres versenyének eredményhirdetésén (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.