EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Rekordot döntött a bevándorlás Nagy-Britanniában

Gevgelija, 2015. július 19.
Az Európai Unióba igyekvő bevándorlók közül néhányan az ablakon át próbálnak feljutni egy Szerbiába tartó vonatra a macedóniai Gevgelija vasútállomásán 2015. július 19-én. A Görögországon át Macedóniába érkezett migránsok egy jelentős részének útvonala Szerbián át vezet az EU-tag Magyarországra. (MTI/EPA/Georgi Licovski)

A brit kormány bevándorlásellenes intézkedései ellenére rekordszintre emelkedett a Nagy-Britanniában tartósan letelepedő külföldiek száma.

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett negyedéves becslése szerint a márciussal zárult tizenkét hónapban 330 ezer új bevándorló érkezett Nagy-Britanniába. Ez tízezerrel haladja meg a 2005-ös rekordot, és több mint háromszorosa a kormány által célul kitűzött számnak. Az egy évvel korábbi azonos időszakban mért adatot harmadával múlja felül.

A teljes növekményen belül éves összevetésben jelentősen, 53 ezerrel emelkedett az Európai Unió más országaiból érkezők száma.

A jelentésből az is kiderült, hogy 2014-ben először meghaladta a 8 milliót a Nagy-Britanniában élő külföldiek száma, a mintegy 64 milliós lakosság 13 százaléka, 8,3 millió volt külföldi.

Kapcsolódó Cikkek