2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Rekordot döntött a bevándorlás Nagy-Britanniában

A brit kormány bevándorlásellenes intézkedései ellenére rekordszintre emelkedett a Nagy-Britanniában tartósan letelepedő külföldiek száma.

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett negyedéves becslése szerint a márciussal zárult tizenkét hónapban 330 ezer új bevándorló érkezett Nagy-Britanniába. Ez tízezerrel haladja meg a 2005-ös rekordot, és több mint háromszorosa a kormány által célul kitűzött számnak. Az egy évvel korábbi azonos időszakban mért adatot harmadával múlja felül.

A teljes növekményen belül éves összevetésben jelentősen, 53 ezerrel emelkedett az Európai Unió más országaiból érkezők száma.

A jelentésből az is kiderült, hogy 2014-ben először meghaladta a 8 milliót a Nagy-Britanniában élő külföldiek száma, a mintegy 64 milliós lakosság 13 százaléka, 8,3 millió volt külföldi.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.