EUR: 308,74 Ft
CHF: 285,10 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Belföld

Rendőrök és polgárőrök is segítik az iskolakezdést

Budapest, 2013. szeptember 2.
Rendőrök Az iskola rendőre elnevezésű programot népszerűsítő lufikat osztanak Budapesten a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén 2013. szeptember 2-án. A 2013/14-es tanévben mintegy 2800 oktatási intézmény kapcsolódott be a közbiztonságot növelő programba, amelyben több mint 2200 rendőr vesz részt.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az idei tanévkezdésnél is rendőrök, illetve polgárőrök segítik a közlekedést szeptember 1-től az iskolák környékén – közölte az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kiss Csaba hangsúlyozta: különösen a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesebb helyen elhelyezkedő iskoláknál irányítják a forgalmat, segítik a gyermekek közlekedését a rendőrök szeptember végéig, reggel, illetve a tanítás befejezésekor.

A rendőr alezredes arról is szólt, hogy immár nyolcadik éve folytatódik az Iskolarendőr program; 2900 iskolában, mintegy 2200 rendőr “teljesít szolgálatot”.

Ők nem csupán iskolakezdéskor elérhetőek, de igény szerint jelen vannak rendezvényeken, szülői értekezleteken, osztályfőnöki órákon. Elsősorban a helyes közlekedésre oktatják a diákokat.

Ugyanakkor bármilyen problémával meg lehet keresni az iskolarendőrt, az elérhetőségüket kifüggesztik az intézményekben – mondta Kiss Csaba.

Kapcsolódó Cikkek