EUR: 308,15 Ft
CHF: 284,67 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Külföld

Rick Perry leállította kampánystábjának finanszírozását

Cleveland, 2015. augusztus 7.
A republikánusok elnökjelöltségéért küzdő Rick Perry volt texasi kormányzóa republikánus elnökjelölt-aspiránsok első televíziós vitája előtti fórumon az Ohio állambeli Clevelandben 2015. augusztus 6-án. Perry,  Carly Fiorina, George Pataki, Rick Santorum, Lindsey Graham, Bobby Jindal és Jim Gilmore a televíziós vita előtt négy órával korábban, kevésbé nézett időpontban kapott képernyős lehetőséget az érvek ütköztetésére. (MTI/AP/John Minchillo)

Pénzügyi nehézségek miatt leállította kampánystábjának finanszírozását Rick Perry republikánus elnökjelölt-aspiráns, Texas kétszer újraválasztott volt kormányzója – jelentette a The Washington Post.

Perry 2012-ben is sikertelenül próbálta elnyerni a Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségét. Akkor hetekig vezetett a közvélemény-kutatásokban, ám egy televíziós vitában bekövetkezett kínos rövidzárlat – képtelen volt felsorolni, hogy mely szövetségi hivatalokat kívánja megszüntetni – szertefoszlatta az esélyeit.

Texas volt első embere a mostani kampány során képtelen volt felzárkózni a Republikánus Párt komolyan vett 17 elnökjelölt-aspiránsához. A Szövetségi Választási Bizottság honlapja szerint keddig 560-an töltötték ki az elnökválasztási küzdelemben való részvételi szándékot igazoló űrlapot, közülük több mint százan republikánusnak vallották magukat.

A Reuters és az Ipsos közvélemény-kutatása szerint, amelyben Donald Trump ingatlanmágnás és valóságshow-sztár 24 százalékkal vezeti a mezőnyt, Perry 2,5 százalékon áll. Az exkormányzó kampánystábjának működése hivatalosan nem állt le, de abban kizárólag önkéntesek dolgoznak, és tovább működik a politikus elképzeléseit “független” szervezetként támogató “politikai szuper akcióbizottság” (super PAC) is.

A volt kormányzó gazdasági növekedést, a mexikói határ őrizetének megszigorítását és az Iránnal megkötött nukleáris megállapodás felmondását ígérte. Texasban egyébként a hatalommal való visszaélés vádjával eljárás indult ellene.

Kapcsolódó Cikkek