EUR: 308,23 Ft
CHF: 285,24 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Megnyitották a Zeneakadémia 140. tanévét

Budapest, 2015. június 21.
A Zeneakadémia Fúvós Tanszékének hallgatóiból és Dohnányi Ernő Zeneiskola diákjaiból álló alkalmi zenekar ad koncertet a zene ünnepén a Zeneakadémia épülete előtt 2015. június 21-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Megnyitották a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 140. tanévét hétfőn.

Hoppál Péter kulturális államtitkár ékkőnek nevezte és a kormány kiemelt figyelméről biztosította az intézményt. A diákokat arra buzdította, hogy kövessék a nagy elődöket, köztük a vasárnap rubindiplomával kitüntetett Szőnyi Erzsébet zeneszerzőt, zenepedagógust, Kodály egykori munkatársát.

Vigh Andrea rektor kiemelte a 140. évfordulóról megemlékező koncert- és előadássorozatot, kitért az egyetemhez tartozó kecskeméti Kodály Intézet 40 éves jubileumára, melynek alkalmából októberben szakmai konferenciát tartanak, és beszélt a Stipendium Hungaricum ösztöndíj sikeréről is, amelynek köszönhetően az idei évben csaknem 40 japán, koreai, vietnami, kínai és kolumbiai diák folytathat tanulmányokat a Zeneakadémián.

Kapcsolódó Cikkek

  • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

    Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

    Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.