EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb XXIII.kerület

Soroksárra hozza Mátyás királyt Pintér Tibor

A Szent István napi megemlékezés során a Hősök terén adják elő a Mátyás, az igazságos című musicalt. A Nemzeti Lovas Színház a reneszánsz korba repíti vissza a nézőt, amikor Európa csodájára járt virágzó országunknak.

Mátyás király (Buch Tibor) és Kinizsi Pál (Pintér Tibor) a Mátyás, az igazságos című rockoperában (fotó:Nemzeti Lovas Színház)

Mátyás király (Buch Tibor) és Kinizsi Pál (Pintér Tibor) a Mátyás, az igazságos című rockoperában (fotó:Nemzeti Lovas Színház)

– Két éve már játszottunk Soroksáron, akkor a Honfoglalás című rockoperát mutattuk be a Hősök terén. Nagy örömünkre idén is meghívtak minket. Most egy másik történelmi korba látogatunk el, Mátyás király igazságait tárjuk a nézők elé. Ez egy mesés musical, amire nagyon büszke vagyok, két éve mutattuk be, és folyamatosan játsszuk – mondta lapunknak Pintér Tibor ötletgazda, a Nemzeti Lovas Színház alapítója, egyben a darab rendezője, szövegírója, és Kinizsi Pál megformálója. – A soroksári előadáson lovak nem lesznek. Természetesen erre fel vagyunk készülve, gyakran játsszuk állatok nélkül a musicalt, ami önmagában is megállja a helyét.


Elmondása szerint Mátyás király neve garancia a sikerre.

– Abban a reneszánsz korban igazán magas szinten jegyezték az országot, gazdaságilag, kulturálisan igen előkelő helyet foglaltunk el Európában. Ő volt az utolsó olyan királyunk, amikor gazdaságilag nem voltak problémáink. Jó arányban használta a gazdagok és szegények közti adózási rendszert. Saját korában persze nem volt népszerű, de az sokat elmond róla, hogy hozzánk jöttek tanulni a vezető hatalmak.


Pintér Tibornak nem ez az első történelmi szerepe, de a reneszánszhoz különös módon kötődik.

– Saját magam is ebben a korban tudom leginkább elképzelni magam, úgy érzem, előző életemben biztos lovag voltam. Aki egy kicsit is romantikus lelkületű és igazán férfi, ahhoz a kor romantikája, udvarlási szokásai közel állnak.

Mátyás, az igazságos

Soroksár, Hősök tere

2015. Augusztus 19., 20 óra

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.