EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb

Százezerbe fájhat a szabálytalan fürdés

A fővárosban és környékén élők nyári kikapcsolódását nem csak az épített strandok és a dunai pihenők szolgálják, Pest megye szerencsére bővelkedik bányatavakban is. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy valamennyi tóra más-más szabályok vonatkoznak és akár 100 ezer forintos szabálysértési bírság róható ki arra, aki tilos helyen fürdik. Jó ha ezt különösen észben tartják az északi régióban élők, nem szabad fürdeni ugyanis az Omszki-tóban, amelyen korábban élénk fürdőélet zajlott. Hódolhatnak viszont itt szenvedélyüknek a motoros vízi sporteszközök rajongói, számukra szabad a pálya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szerencsések a megye déli régiójában élők, a Pest Megyei Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint szabad fürdeni ugyanis a délegyházi 2-es,4-es és 6-os tóban, továbbá Dunaharasztiban, Áporkán, Kiskunlacházán és Pócsmegyeren. Fontos, hogy némelyik parton nincs a megszokott strandi infrastruktúra, de a víz minősége alkalmas a fürdésre.


rukkel2

A déli agglomeráció nagy attrakciója a Dunavarsány határában található Rukkel-tó. Kiépített strandról van szó, amelyre csak jeggyel lehet belépni, ám ezért gyakorlatilag mindent megkap a látogató, amire csak vágyhat: csúszdaparkot, étteremsort, tisztán tartott vizesblokkokat, gondozott gyepet és a vízre telepített bárokat.

Kapcsolódó Cikkek