EUR: 308,69 Ft
CHF: 285,04 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XVIII.kerület

Szülinap a kertben

A Lakatos lakótelepen a panelházak tövében már egy éve virágzik a közösségi kert. Ezt ünnepelték a bérlők vasárnap.

1 éves a közösségi kert, kertlátogatás, torta, kertészet, zöldség, gyümölcs, virágok,

(fotó: Keresztesi Balázs)

– Nagyon gyorsan eltelt ez az év, már csak azért is, mert tavaly augusztusban indultunk, ami egy kert kialakítása szempontjából nyilván nem ideális, mert már nagyon közel van az őszhöz. Akkor volt három aktív hónapunk, majd télen oktatásokat szerveztünk, és 2015 már teljes értékű év lesz, hiszen a fagy elmúltával el lehetett kezdeni művelni a földet – mondta a Lokálnak az ünnepséget követően Vágvölgyi Erika, aki eddig a kertvezetői teendőket látta el, mostantól viszont átadja a stafétát egy tanárnőnek, Viktor Gabriellának.

1 éves a közösségi kert, kertlátogatás, torta, kertészet, zöldség, gyümölcs, virágok,

A kétemeletes tortát egy hobbicukrász készítette az alaprajz alapján (fotó: Keresztesi Balázs)

 

Az Agóra Lokálpatrióta Egyesület az önkormányzattal közösen húszmillió forintos beruházás keretein belül hozta létre a kertet 1440 négyzetméteren, ahol harmincöt darab tíz négyzetméteres ágyás bérelhető egy évre. Középen fűszerkert, bográcsolásra alkalmas hely van kialakítva, a közös komposztálót és fészert pedig bárki használhatja, akinek kulcsa van a kerthez. A körbekerített területre ugyanis csak a bérlők tudnak bejönni.

1 éves a közösségi kert, kertlátogatás, torta, kertészet, zöldség, gyümölcs, virágok,

A kis kert kiváltja a zöldség és gyümölcs vásárlást (fotó: Keresztesi Balázs)

 

Szeptember végén nyílt nap lesz a kertben, ahol színes programokkal, animátorokkal várják a telep lakóit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.