2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVIII.kerület

Szülinap a kertben

A Lakatos lakótelepen a panelházak tövében már egy éve virágzik a közösségi kert. Ezt ünnepelték a bérlők vasárnap.

1 éves a közösségi kert, kertlátogatás, torta, kertészet, zöldség, gyümölcs, virágok,

(fotó: Keresztesi Balázs)

– Nagyon gyorsan eltelt ez az év, már csak azért is, mert tavaly augusztusban indultunk, ami egy kert kialakítása szempontjából nyilván nem ideális, mert már nagyon közel van az őszhöz. Akkor volt három aktív hónapunk, majd télen oktatásokat szerveztünk, és 2015 már teljes értékű év lesz, hiszen a fagy elmúltával el lehetett kezdeni művelni a földet – mondta a Lokálnak az ünnepséget követően Vágvölgyi Erika, aki eddig a kertvezetői teendőket látta el, mostantól viszont átadja a stafétát egy tanárnőnek, Viktor Gabriellának.


1 éves a közösségi kert, kertlátogatás, torta, kertészet, zöldség, gyümölcs, virágok,

A kétemeletes tortát egy hobbicukrász készítette az alaprajz alapján (fotó: Keresztesi Balázs)

 

Az Agóra Lokálpatrióta Egyesület az önkormányzattal közösen húszmillió forintos beruházás keretein belül hozta létre a kertet 1440 négyzetméteren, ahol harmincöt darab tíz négyzetméteres ágyás bérelhető egy évre. Középen fűszerkert, bográcsolásra alkalmas hely van kialakítva, a közös komposztálót és fészert pedig bárki használhatja, akinek kulcsa van a kerthez. A körbekerített területre ugyanis csak a bérlők tudnak bejönni.

1 éves a közösségi kert, kertlátogatás, torta, kertészet, zöldség, gyümölcs, virágok,

A kis kert kiváltja a zöldség és gyümölcs vásárlást (fotó: Keresztesi Balázs)

 

Szeptember végén nyílt nap lesz a kertben, ahol színes programokkal, animátorokkal várják a telep lakóit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.