EUR: 309,37 Ft
CHF: 284,98 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Program

Tizenhárom bemutató a Veszprémi Petőfi Színházban

Veszprém, 2015. január 21.
Szilágyi Tibor (b) Herbert Georg Beutler, más néven Newton és Oberfrank Pál (j) Johann-Wilhelm Möbius szerepében Friedrich Dürrenmatt A fizikusok című komédiájának próbáján a Veszprémi Petőfi Színházban 2015. január 21-én. A darabot Dömölky János rendezésében 2015. január 23-án mutatják be.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Öt nagyszínházi, öt kamaraszínházi és három gyermekszínházi bemutatót láthat a közönség az új évadban a Veszprémi Petőfi Színházban – közölte Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója szerdán az évadnyitó társulati ülésen.

Szeptember 1-jén Molnár Ferenc Liliom című színművének olvasópróbájával kezdik az új évadot, majd Szabó Magda Abigél című művének bemutatója következik. Friedrich Schiller Ármány és szerelem című romantikus színműve után Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját ismerheti meg a közönség – mondta az igazgató.

Hozzátette: a nyár folyamán már több helyen vendégszerepelt a társulat Eisemann Mihály-Szilágyi László Tokaji aszú című zenés vígjátékával, amelyet az új évad elején a veszprémi közönség is láthat.

Oberfrank Pál azt mondta, hogy “igényes művészi munkával, a közönséget is bevonva közösséget kíván teremteni a színház társulata az előttük álló színházi évadban”. Az igazgató kifejtette: ezt szolgálja majd a Szilágyi Tibor által rendezett Tokaji aszú című zenés vígjáték éppúgy, mint Molnár Ferenc Liliom című műve és Szabó Magda alkotása, az Abigél, melyben sok gyerek szerepel majd és élő zenekar kíséri az előadást.

Oberfrank Pál beszélt arról is, hogy az Ármány és szerelem című romantikus színműben, amelyet Eperjes Károly rendez, Haumann Péter és fia, Haumann Máté és szerepel majd.

Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját Kéri Kitty rendezi és jó alkalmat ad majd hatalmas nevetésekre – jegyezte meg.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Pozsgai Zsolt Meztelen éj…Mozart című művét mutatják be Gaál Ildikó rendezésében, ezt követi majd A.R.Gumey Love Letters – szerelmes levelek című műve, majd Bálint András estjét láthatja a közönség Ami Márai naplójából kimaradt címmel.

Hozzátette: Balázs Attila A voltember című művét Tóth Loon veszprémi színművész rendezésében láthatja a publikum, végül Alonso Alegría Kötélen a Niagara felett című darabja kerül színpadra Molnár Keresztyény Gabriella rendezésében.

A gyermekeknek is tartogat meglepetést az évad, ők Mátyás és a bolondkirály, a Világszép nádszálkisasszony valamint a Bonbon matiné előadásain szórakozhatnak – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Whisky Show Budapest

  Whisky Show Budapest

  A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.