EUR: 319,84 Ft
CHF: 276,61 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Program

Tizenhárom bemutató a Veszprémi Petőfi Színházban

Öt nagyszínházi, öt kamaraszínházi és három gyermekszínházi bemutatót láthat a közönség az új évadban a Veszprémi Petőfi Színházban – közölte Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója szerdán az évadnyitó társulati ülésen.

Szeptember 1-jén Molnár Ferenc Liliom című színművének olvasópróbájával kezdik az új évadot, majd Szabó Magda Abigél című művének bemutatója következik. Friedrich Schiller Ármány és szerelem című romantikus színműve után Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját ismerheti meg a közönség – mondta az igazgató.


Hozzátette: a nyár folyamán már több helyen vendégszerepelt a társulat Eisemann Mihály-Szilágyi László Tokaji aszú című zenés vígjátékával, amelyet az új évad elején a veszprémi közönség is láthat.

Oberfrank Pál azt mondta, hogy “igényes művészi munkával, a közönséget is bevonva közösséget kíván teremteni a színház társulata az előttük álló színházi évadban”. Az igazgató kifejtette: ezt szolgálja majd a Szilágyi Tibor által rendezett Tokaji aszú című zenés vígjáték éppúgy, mint Molnár Ferenc Liliom című műve és Szabó Magda alkotása, az Abigél, melyben sok gyerek szerepel majd és élő zenekar kíséri az előadást.


Oberfrank Pál beszélt arról is, hogy az Ármány és szerelem című romantikus színműben, amelyet Eperjes Károly rendez, Haumann Péter és fia, Haumann Máté és szerepel majd.

Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját Kéri Kitty rendezi és jó alkalmat ad majd hatalmas nevetésekre – jegyezte meg.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Pozsgai Zsolt Meztelen éj…Mozart című művét mutatják be Gaál Ildikó rendezésében, ezt követi majd A.R.Gumey Love Letters – szerelmes levelek című műve, majd Bálint András estjét láthatja a közönség Ami Márai naplójából kimaradt címmel.

Hozzátette: Balázs Attila A voltember című művét Tóth Loon veszprémi színművész rendezésében láthatja a publikum, végül Alonso Alegría Kötélen a Niagara felett című darabja kerül színpadra Molnár Keresztyény Gabriella rendezésében.

A gyermekeknek is tartogat meglepetést az évad, ők Mátyás és a bolondkirály, a Világszép nádszálkisasszony valamint a Bonbon matiné előadásain szórakozhatnak – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.

 • Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  A Hedonista olyan exkluzív party-sorozat, amelyet Pásztor Anna, a népszerű és merész popdíva álmodott meg. A különleges hangulatú, minőségi produkciókkal teli, immár harmadik Hedonista Party központi témája az ízléses erotika területeinek bemutatása a művészet eszközeivel – minőségi és tartalmas szórakozás, amely a titkon bennünk lappangó vágyaknak a művészet eszközeivel teremt teret és elégít ki azokat.