2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Belföld

Több mint ötven éve ikszelünk a telitalálatért

1972_cserhati zsuzsa a lottoszamokkal_fortepanÖtvennyolc éve tartották az első modern lottóhúzást Magyarországon. Az első öttalálatosra mindössze hat hetet kellett várni, a nyertes pedig Ring Sándorné lett, aki rokonai életkorával játszott, azóta sokan
követik a példáját.

Az özvegy 850 ezer forintot vihetett haza. És, hogy mit ért akkoriban ez a nyeremény? Az Ötöslottó elindításának évében 1957-ben (és még több mint 20 évig) a lottó alapjátékának ára 3 forint 30 fillér volt. Ebben az évben a cukor kilónkénti ára 7 forint, a 74/76 oktános benzin ára 1 forint 60 fillér volt. 1957-ben egyébként a legnagyobb összeget, 922.676 forintot Huszár Ferenc szobafestőmester nyerte meg, aki az újságban számolt be arról, hogy az akkoriban csillagászati összegnek számító nyereményéből egy szép, világos kertes lakást tervez családjának vásárolni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elképesztő az emberek bizalma

    Elképesztő az emberek bizalma

    Ez az év az önkéntes nyugdíjpénztáraknál és az egészségpénztáraknál leginkább a tagokról szólt. A pénztártagok egyértelművé tették, hogy rendkívül megbízhatónak tartják az egészségmegőrzésükhöz és az anyagilag biztos nyugdíjas éveikhez kulcsfontosságú pénztári megoldásokat.

  • Sárosdi Lilla férje: Havas egy állat!

    Sárosdi Lilla férje: Havas egy állat!

    Schilling Árpád teljes mellszélességgel kiáll Havas Henrik áldozatai mellett. A rendező a Lokálnak elmondta, a szexuális zaklatás minden formáját elítéli, aki így bánik a nőkkel, annak a bíróságon a helye, ahogy szerinte Havasnak is.