EUR: 309,27 Ft
CHF: 285,47 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Extra

Tom Cruise forgatásán kémkedett egy újságíró

Actor Tom Cruise poses at the winner's photo room of 67th annual EE British Academy Film Awards, Baftas, at Royal Opera House in London, Great Britain, on 08 February 2015.

Leleplezték és eltávolították a forgatásról azt a kolumbiai újságírót, aki statisztaként akart többet megtudni a Medellín drogkartellről készülő filmről, amelynek főszerepét Tom Cruise játssza.

A Mena című filmet Doug Liman rendező Kolumbiában forgatja. Az El Espectador című napilap cikke szerint az újságíró, aki egy helyi tévének dolgozik, statisztaként próbált adatokat gyűjteni a munkáról. Úgy leplezték le, hogy észrevették a testére erősített kamerát. A forgatás biztonsági személyzete átadta a riportert a helyi rendőrségnek, de nem indult ellene eljárás.

Tom Cruise a CIA fedett ügynökét, a pilóta Barry Sealt alakítja a nyolcvanas években játszódó, hírhedt Medellín kartellről szóló thrillerben. Az 52 esztendős sztár állítólag pár kilót felszedett, hogy a kolumbiai drogkartellnek kábítószert és fegyvereket szállító testes Sealt hitelesen játssza.

A színész pár éve a Trópusi vihar című vígjátékban a pocakosra maszkírozott szeszélyes stúdiófőnök, Len Grossman szerepében nagy sikert aratott.

A Seal-sztorit 1991-ben az HBO is leforgatta, a Kétélű fegyver című tévéfilmben Dennis Hopper játszotta a főszerepet, de akkor rendes testalkatúként ábrázolták az informátort.

A “kövér embernek” becézett Seal a Medellín kartell pilótája volt, de egyúttal a CIA-nak is dolgozott. A csempész kannabiszt és kokaint szállított Dél-Amerikából az Egyesült Államokba 1976 és 1984 között. Hogy elkerülje a börtönt, hajlandó volt együttműködni az amerikai hatóságokkal. 1986-ban egy Baton Rouge-i védett házban lőtték agyon a kartell bérgyilkosai.

A film forgatókönyvét Gary Spinelli írta. A rendezésre eredetileg Ron Howardot kérték fel, az ő helyét vette át Doug Liman. A produkció 2017-ben kerül a mozikba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma világbajnok rúdtáncos a FEM3 Micsoda nők! című talkshow-jában megdöbbentő kijelentést tett, amikor Várkonyi Andrea a szerelem témakörét boncolgatta vendégeivel.

 • Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Hello, Gábor! – köszöntötte Tom Hanks az Inferno című film forgatásán Urmai Gábort. A nyíregyházi színház színészét Hanks kollégaként kezelte.

 • Hollywoodi halloween

  A halloween ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik meghaltak és azóta állatok testében „léteztek”.