2018. május 27., vasárnap
Hella

Extra

Tom Cruise nyerte a hétvégét

Tom Cruise Mission: Impossible – Titkos nemzet című filmjére vettek legtöbben jegyet a hétvégén az amerikai mozikban, a csaknem húsz évvel ezelőtt kezdődött széria ötödik darabja a vasárnapi becslések szerint 56 millió dollárt (15 milliárd forint) hozott.

Bécs, 2015. július 23. Tom Cruise amerikai színész a Mission Impossible: Titkos Nemzet című filmjének világpremierje előtt tartott rendezvényen a Bécsi Állami Operaház előtt 2015. július 23-án. A filmet az Egyesült Államokban július 31-én, Ausztriában augusztus 6-án mutatják be. (MTI/EPA/Herbert Neubauer)

Bécs, 2015. július 23.
Tom Cruise amerikai színész a Mission Impossible: Titkos Nemzet című filmjének világpremierje előtt tartott rendezvényen a Bécsi Állami Operaház előtt 2015. július 23-án. A filmet az Egyesült Államokban július 31-én, Ausztriában augusztus 6-án mutatják be. (MTI/EPA/Herbert Neubauer)

Ezzel az eredménnyel a produkció csak a második a Mission Impossible-filmek nyitó hétvégi bevételeinek sorában, a legtöbb pénzt, 57,8 millió dollárt a második rész hozta 2000-ben.


A Paramount és a Skydance filmjének előállítása 150 millió dollárba került, és nem jelenthet gondot, hogy a költségeket gyorsan behozza, különösen, ha a külföldi jegyárbevételeket is figyelembe veszik. A Christopher McQuarrie rendezte mozi amerikai nézőinek 62 százaléka volt férfi, 31 százaléka 25 éven felüli. A magyar mozik augusztus 6-án mutatják be a filmet.

A Titkos nemzet azt is bizonyította, hogy Cruise sikerének a szcientológiáról idén bemutatott Going Clear című dokumentumfilm sem tudott ártani. “Az átlagos mozinéző nem törődik mással, csak a filmmel” – mondta Paul Dergarabedian amerikai médiaelemző.


A Warner Bros. Vakációja nem számolhat be ilyen sikerekről, a 30 millió dollárba kerülő vígjáték a hétvégén 14,8 milliós amerikai jegyárbevételt hozott, szerdai premierje óta összesen 21,2 milliót. Sem a kritikusok, sem a közönség nem volt elragadtatva az Ed Helms és Christina Applegate főszereplésével készült komédiától, mely az 1983-as Családi vakáció (Vacation) Griswold-családja kalandjait kívánta folytatni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.