EUR: 318,19 Ft
CHF: 271,07 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb XI.kerület

Új gazdája van a Citadellának

A Várgondnokság Nkft. vagyonkezelésébe adja a Citadella-ingatlanegyüttest a Miniszterelnökség kezdeményezésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A hasznosításánál a világörökségi címhez méltó kezelés a cél.

– Magyarország kormányának egyik legfőbb szándéka, hogy a Citadella-ingatlanegyüttes sorsát méltó módon rendezzék, és a Budai Várnegyed rekonstrukciójával párhuzamosan az UNESCO Világörökség részét képező Citadella rehabilitációja is megvalósuljon. Ebben a feladatban kiemelt szerepet vállalt a Miniszterelnökség – áll az MNV Zrt. közleményében. A most megkötött szerződés értelmében a Citadella több mint 3 hektárnyi területe a Miniszterelnökséghez tartozó Várgondnokság Nkft. vagyonkezelésébe kerül, amely lehetőséget teremt a területek világörökségi címhez méltó módú kezelésére.


Citadella

Citadella

A vagyonkezelésbe adás a kulturális örökség védelméért felelős miniszter, Lázár János jóváhagyásával történt. A vagyonkezelésbe adás során a világörökségről szóló törvényt és az 1972-ben Párizsban elfogadott „a világ kulturális és természeti örökségének védelméről szóló” egyezményt is figyelembe vették.

Kapcsolódó Cikkek