2017. december 15., péntek
Valér

Életmód

Zöldséges bulgursaláta

Classic Tabbouleh salad. It's a Levantine Arab salad traditionally made of bulgur, tomatoes, finely chopped parsley, mint, onion and garlic, and seasoned with olive oil, lemon juice and salt., Image: 159569857, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Credit line: Profimedia, Alamy

Hozzávalók:

» 10 dkg finom szemcséjű bulgur
» 2 kígyóuborka
» 2 csokor újhagyma, vagy lila hagyma

» 2 evőkanál sűrített paradicsom
» 0,5-1 dl olívaolaj
» 1-2 citrom
» 1-2 csokor petrezselyem
»

A bulgurhoz kétszer annyi forró vizet öntünk. Hagyjuk állni 10-15 percig, amíg felveszi a vizet. A kígyóuborkát hosszában felvágjuk, kimagozzuk, apróra felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, meglocsoljuk egy citrom levével, majd jöhetnek a zöldségek és a felaprított petrezselyem. Sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Felszeletelt citromgerezdekkel díszíthetjük, de adhatunk hozzá felaprított paradicsomot is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek