EUR: 309,10 Ft
CHF: 285,51 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Program

300 féle sörrel várja látogatóit az Oktoberfest Budapesten

München, 2014. szeptember 22.
A kígyóasszony becenevű manöken, Manuella népszerűsíti a sört a 181. müncheni sörfesztiválon, az Oktoberfesten Münchenben 2014. szeptember 22-én. A világ legnagyobb sörünnepét szeptember 20. és október 5. között rendezik a bajor városban. (MTI/EPA/Federico Gambarini)

Mintegy háromszáz féle külföldi, hazai és kézműves sör, számos nemzet konyhája és ötvennél is több fellépő várja a látogatókat a müncheni nagy sörfesztivál mintájára rendezett Oktoberfest Budapest rendezvényen október 1. és 4. között az Ötvenhatosok terén.

A több mint 200 éves hagyománnyal rendelkező németországi Oktoberfest mintájára Budapesten harmadik éve rendezik meg a programot, amelynek vendége idén Csehország lesz, így a látogatók a számos kuriózum mellett, legalább ötven cseh sörkülönlegességgel is megismerkedhetnek – hangzott el a program keddi sajtótájékoztatóján.

A kézműves sörök utcájában az ország több mint 30 kézműves sörfőzdéje mutatkozik be, a streetfood világkonyha sátorban pedig számos nemzet jellegzetes sörkorcsolyáit kínálják majd.

A gyerekeket kalandpark várja, a felnőttek szórakozásáról pedig számos koncert gondoskodik majd. A fellépők között lesz mások mellett az Animal Cannibals, a Happy Gang, Vastag Csaba és a sramli zenét játszó Die Adlersteiner, Die Spatze, valamint a Burschen, de mind a négy nap lesz sváb táncház is.

A zárónap díszvendégeként Boney M-slágereket énekel Sheyla Bonnick vendégei, Bársony Bálint és Pély Barna kíséretében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Whisky Show Budapest

  Whisky Show Budapest

  A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.