EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

A cseh belügyminiszter a kvóták ellen fog szavazni

Röszke, 2015. augusztus 26.
Illegális bevándorlók a Röszke melletti vasúti átjárónál, a magyar-szerb határon 2015. augusztus 26-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A cseh kormány szerdán felhatalmazta Milan Chovanec belügyminisztert, hogy az európai uniós tagországok belügyminisztereinek a migrációs válság megoldásáról szeptember 14-ére Brüsszelbe összehívott tanácskozásán utasítsa el a menekültekre vonatkozó kötelező befogadási kvótákat – közölték a cseh kormány ülésének szünetében, szerdán Prágában.

A Bohuslav Sobotka miniszterelnök vezette koalíciós kabinet egyúttal megerősítette, hogy továbbra is kitart a kötelező kvótákat elutasító álláspontja mellett, amely a négy visegrádi ország közös álláspontja is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.