2018. május 27., vasárnap
Hella

Program

A csúcson túl – Everest

Hollywood az utóbbi években régi sikerei újrafeldolgozásaival vagy folytatásaival csábítja be a mozinézőket, akik éves szinten dollártízmilliárdokat fizetnek ki a világ multiplexeiben. Vannak azonban bátor próbálkozások, hogy európai rendezők importálásával készítsenek nagyobb költségvetésű produkciókat. Ennek egyik tökéletes példája az Everest. Az izlandi Baltasar Kormákur a leghíresebb Everest-tragédiát választotta filmje témájául. 1996-ban a csúcs elérését tervezte egy csapat hegymászó, de egy nem várt vihar nyolc ember életébe került. A film különlegessége, hogy nem csak a hegyen játszódó jelenetekre fokuszált a rendező, hanem a „földön” hagyott szereplőkre is komoly hangsúlyt fektet. A látvány elsőrangú, igazi mozifanatikusoknak IMAX 3D-ben ajánljuk a csúcs meghódítását.

everestTudta-e?


 • A film 65 millió dollárból készült.
 • Keira Knightley valóban terhes volt első gyermekével Eddie-vel a film forgatása alatt.
 • Rob Hall szerepére az alkotók eredetileg Christian Bale-t kérték fel, de ő az Exodus című film munkálatai miatt passzolta a lehetőséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.