EUR: 308,95 Ft
CHF: 285,12 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Program

A csúcson túl – Everest

Hollywood az utóbbi években régi sikerei újrafeldolgozásaival vagy folytatásaival csábítja be a mozinézőket, akik éves szinten dollártízmilliárdokat fizetnek ki a világ multiplexeiben. Vannak azonban bátor próbálkozások, hogy európai rendezők importálásával készítsenek nagyobb költségvetésű produkciókat. Ennek egyik tökéletes példája az Everest. Az izlandi Baltasar Kormákur a leghíresebb Everest-tragédiát választotta filmje témájául. 1996-ban a csúcs elérését tervezte egy csapat hegymászó, de egy nem várt vihar nyolc ember életébe került. A film különlegessége, hogy nem csak a hegyen játszódó jelenetekre fokuszált a rendező, hanem a „földön” hagyott szereplőkre is komoly hangsúlyt fektet. A látvány elsőrangú, igazi mozifanatikusoknak IMAX 3D-ben ajánljuk a csúcs meghódítását.

everestTudta-e?

 • A film 65 millió dollárból készült.
 • Keira Knightley valóban terhes volt első gyermekével Eddie-vel a film forgatása alatt.
 • Rob Hall szerepére az alkotók eredetileg Christian Bale-t kérték fel, de ő az Exodus című film munkálatai miatt passzolta a lehetőséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.