2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XXI.kerület

A II. világháborúra emlékeztek

Hetvenhat évvel ezelőtt, 1939. szeptember 1-jén tört ki, és 70 esztendeje, 1945. szeptember 2-án ért véget a II. világháború. A két dátum között annyian haltak meg, hogy a milliós számokon a történészek a mai napig vitatkoznak. Ami a hat világháborús évben történt, az a világtörténelem eddigi legsötétebb fejezete. Sokan megfogalmazták már, miért kell minden lehetséges eszközzel elkerülni egy újabb világégést. De talán senki nem tudta ezt olyan egyszerűen és röviden szavakba önteni, mint Truman elnök a győzelmi beszédében: „… mert a civilizáció nem élhetne túl még egy minden eszközzel megvívott háborút” – hangzott el a Szent Imre téren lévő háborús emlékműnél rendezett megemlékezésen. Az önkormányzat nevében koszorút helyezett el többek között Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester és Szeles Gábor jegyző.

Tiszteletadás az áldozatoknak a megemlékezés jegyében, Csepel

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.