EUR: 308,72 Ft
CHF: 285,23 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XXII.kerület

A kápolnától a kálváriára fel!

Hegedűs Katica és Bandi22

A zongoraművész Hegedűs házaspár örömmel vállalta a felkérést a jótékonysági estre

Nem csupán a mozgás kedvéért gyűltek össze a Péter-Pál kápolna előtt a Budafok-belváros Szent Lipót plébániatemplom hívei és a környéken élő családok. Az egyházközség művészeti estet és közös futóversenyt is rendezett a július eleji viharban súlyosan megrongálódott Budafoki Kálvária helyreállítására. A művészeti esten az egyházközséghez tartozó Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katica zongorázott. A koncertre megtelt segíteni szándékozókkal a Péter-Pál kápolna.

Stációfutás kápolnánál22

Garbóci László helytörténész a Stációfutás pólóval a Péter-Pál kápolna előtt

A családi nappal egybekötött stációfutásra előzetesen kilencvenen regisztráltak, de végül sokkal többen futottak fel a kápolnától a keresztút 14 állomását érintve a kálváriadombig.

Stációfutás Sárhegyi Zoltán atya22

Sárhegyi Zoltán atya mutatja az irányt

A résztvevőket Garbóci László helytörténész köszöntötte, és miután elmesélte a kálvária állításának történetét, örömét fejezte ki, hogy sok kisgyermekes család is csatlakozott a stációfutáshoz, mert a felnövő nemzedék egyszer majd büszke lehet, hogy részt vett a helyreállításban. Sárhegyi Zoltán plébános megköszönte az önkormányzat és a hívek segítségét és a jó szándékú emberek támogatását.

budafoki golgota22

A július eleji vihar megtépázta a Kálvária kőoszlopait is

– Alighogy átadták a szépen felújított kálváriát, a vihar lerombolta. Már dolgozunk a helyreállításon, kaptunk terveket 4 és 14 millió forintos költséggel is. Mérlegeljük a legjobb megoldást, és lehetőségeinkhez mérten fogunk választani. Reményeim szerint egy év múlva ilyenkor már a helyreállított kálváriadombon érnek célba a versenyzők – mondta Zoltán atya. A plébános hozzátette, addig is jó hír, hogy hamarosan elkészül a Péter-Pál kápolna melletti hittanos park is, ahol a diákoknak szabadtéri foglalkozásokat, iskolán kívüli hittanórát is lehet majd tartani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.