EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

A látogatók is játszanak a csodazongorán

A magyar pavilon minden részlete megragadja a látogatókat a milánói világkiállításon. A legnagyobb siker persze még mindig a Bogányi-zongora, amely mögé bárki leülhet.

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy a kútból tokaji aszú folyik-e? – mesélt az érdeklődők legképtelenebb kérdéseiről Földesi Lilla, a milánói világkiállítás magyar pavilonjának egyik hosztesze, aki azt is elárulta, a látogatóknak a pavilon épülete és annak részletei is egyaránt tetszenek. Sikert arattak a háziasszonyok öltözékei is, a szoknya és a cipő különösen az olasz vendégek figyelmét kelti fel.

expo

A magyar pavilont a májusi nyitás óta mintegy másfél millió látogató kereste fel, az itt látható kiállítások, szakmai fórumok, előadások, vetítések, koncertek folyamatosan vonzzák a nemzetközi közönséget. Az egyik legnagyobb siker azonban a Bogányi Gergely és barátai által kifejlesztett különleges zongora, amelyet a közönség nagy örömére rendszeresen szólaltatnak meg profi előadók. Nem ritka az sem, hogy egy-egy látogató ül mögé és csal ki belőle dallamokat.

Nem tudnám megmondani, kinek a játéka tetszett eddig a legjobban – mondta Juhász Alina, aki ugyancsak hoszteszként dolgozik a pavilonban. A szlovén pavilon zenészei rendszeresen visszajárnak hozzánk, rajtuk kívül azok a fiatal gyerekek és idős emberek nyűgöznek le, akik egyszer csak leülnek a zongorához és gyönyörű darabokat adnak elő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.