EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

A Magyar Narancs átlépett egy határt

Vállalhatatlan és rendkívül sértő címlappal jelentkezett a Magyar Narancs című hetilap.

Narancs1A lap borítója a történelem egyik legvéresebb és zsarnokibb diktátorát, Hitlert állítja párhuzamba a Orbán Viktorral.


Az újság Facebook oldalát elárasztották a felháborodott vélemények, tömegével írnak az emberek és ítélik el a hamis képet. Többen megjegyezték, hogy bár Orbánnal nem mindenben értenek egyet, ez túlmegy minden emberi méltóságon és a saját nemzetére hozott szégyent a lap. Az oldalon a száznál is több hozzászólást végigböngészve gyakorlatilag nem lehet olyat találni, mely egyetértene a címlappal vagy bármilyen közösséget vállalna vele. Több, magát baloldalinak mondó hozzászóló is elítéli a borítót, többek között prosztónak, ostobának, durvának vagy etikátlannak nevezve azt.

Még a magát erősen liberálisnak beállító Cink is elítélte a lapot, a főszerkesztő kijelentette, hogy soha többé nem veszi meg az újságot.


A Heti Válasz szerint ennél már nincs lejjebb. Véleményük szerint a Magyar Narancs nem tud megoldást a problémára, csak vádaskodnak. Emellett megjegyzik, hogy az újság még csak nem is saját ötletét használta, az egy szlovák férfitől származik.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke csak ennyit üzent a lapnak: “Látva a gyomorforgató propagandát véleményem szerint a nácikat a Magyar Narancs szerkesztőségében kell keresni”. Gulyás posztját az LMP-s Schiffer András is lájkolta.

Azóta a Narancs weboldalán Gulyás Gergely Facebook bejegyzésére megjelent egy meglehetősen cinikus hangvételű válasz, melyben közlik, hogy körülnéztek a szerkesztőségben és nem találtak nácikat. Ezután sajátságos magyarázatot is adnak a címlapra, melyben kifejtik, hogy a miniszterelnököt nem gondolják új Hitlernek és szerintük a karikatúra sem ezt jelenti. “Az a valami Orbán orra alatt ráadásul, ha jobban megnézi a képviselő úr, nem bajusz”, zárul az okfejtés.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

  • Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.